«

»

Bicipark Vilanova. Impulsem noves empreses socials. Obra Social “la Caixa”

Vilanova Dígital

L’Obra Social La Caixa ha seleccionat un projecte de Vilanova i la Geltrú en la primera edició del Programa d’Emprenedoria Social. Es tracta d’una iniciativa que pertany a Formació i Treball amb un projecte de creació d’un aparcament vigilat de bicis al casc urbà més important de Vilanova i la Geltrú.

El director general de Treball Autònom, de l’Economia Social i de la Responsabilitat Social de les Empreses, Miguel Ángel García; el director general de la Fundació ”la Caixa”, Jaume Lanaspa; el viceconseller de Treball de la Comunitat de Madrid, Jesús Valverde Bocanegra; el subdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Albert Soria, i el director de l’IESE a Madrid, Francisco Iniesta, van presentar dimecres passat al CaixaForum Madrid els vint projectes seleccionats en la primera edició del Programa d’Emprenedoria Social.

El projecte seleccionat de Vilanova i la Geltrú pertany a Formació i Treball – Empresa d’Inserció i la seva iniciativa consisteix a crear un aparcament vigilat de bicis al casc urbà de Vilanova i la Geltrú, que pugui acollir bicicletes de viatgers que utilitzen aquest mitjà de transport en combinació amb d’altres i que necessiten un espai per estacionar-la i evitar el risc de robatori. La idea és fomentar l’ús d’un mitjà de transport més saludable i que no contamini. El personal d’atenció a l’usuari procedirà de col·lectius de joves en situació de risc d’exclusió social.

L’objectiu és donar suport a emprenedors i empreses socials que volen aconseguir un impacte social; concretament, a persones o organitzacions que han decidit crear un negoci solidari amb l’objectiu d’assolir una transformació o un impacte social mitjançant una activitat empresarial econòmica i mediambiental sostenible.

En la primera edició del programa, es van presentar un total de 465 sol·licituds de projectes de l’àmbit de la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social; de la inserció de persones amb discapacitat; del sector de la salut i el benestar; de l’àmbit de l’educació i l’accés al coneixement; del sector del desenvolupament rural; de l’àrea de producció ecològica; de l’àmbit de l’energia sostenible i el reciclatge; del sector del comerç just; de l’àmbit de l’habitatge social; del sector de la mobilitat sostenible i d’altres impactes socials.

S’han presentat a la iniciativa empreses socials de nova creació; empreses socials amb un recorregut inferior a tres anys i entitats socials amb una nova línia de negoci; d’aquestes últimes n’hi ha algunes que presenten un projecte orientat a la seva transformació en empresa social per tal de ser més viables econòmicament i mantenir al mateix temps l’impacte.

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/bicipark-vilanova-impulsem-noves-empreses-socials-obra-social-la-caixa/

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.