«

»

Celebrem les 500 tones de roba usada recollida en aquests 2 anys de servei!

Des de la posada en marxa a l’octubre de 2012 del servei de recollida de roba usada a domicili, a través de l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació ha recollit durant els seus dos anys de funcionament un total de 516.694 kg de roba usada, i ha fet 13.079 recollides domiciliàries.

Amb aquest servei, els ciutadans de Barcelona poden demanar que es passi a recollir la roba usada pel seu domicili -mínim de 2 bosses-, de manera gratuïta amb una trucada als telèfons d’atenció ciutadana: tant el telèfon del civisme, 900 226 226 i 010. Aquesta activitat de recollida i gestió de la roba va a càrrec de la Fundació, entitat membre de la Cooperativa Roba Amiga.

 

 

Més roba recollida i de més qualitat

La quantitat de roba recollida millora sensiblement el total recollit abans d’instaurar aquest servei a domicili, al 2011, que van ser 1.704 tones en total. El nou servei de recollida porta a porta, per tant, ha permès l’Ajuntament, a més de facilitar als ciutadans la recollida, incrementar la quantitat recollida selectivament d’aquest residu.

Les més de 516 tones recollides en els primers dos anys de funcionament del servei representen el 15% del total recollit a la ciutat i complementen la recollida que també s’ofereix a la ciutat de Barcelona a través dels contenidors de Roba Amiga (contenidors taronja) situats en equipaments municipals i en els 39 punts verds de la ciutat. En total, d’octubre de 2013 a octubre de 2014 es van recollir per tots els circuits 1.998 tones de roba usada, mentre que d’octubre de 2012 a 2013, van ser 1.835 tones.

 

Reciclatge, entrega social i botigues de segona mà

La roba i complements tèxtils que es recullen amb aquest servei es duen a la planta de reciclatge, on se’n fa la seva tria segons estat, material i tipologia i es classifica segons el seu destí: reciclatge per a la producció d’altres materials o reutilització per a la venda i entrega social. Aproximadament un 7% de la roba recollida es destina al circuit de botigues de segona mà i entrega social, el 60% a mercats d’Àfrica, el 25% a mercats d’Àsia per al reciclatge i el 8% a rebuig.

La roba recollida als domicilis de la ciutat és de més qualitat i està en més bon estat que la que es recull dels contenidors taronges de Roba Amiga situats als equipaments municipals i punts verds, i per tant, aquesta roba que els ciutadans lliuren en mà s’aprofita més per a la venda a la xarxa de botigues Roba Amiga i també per al seu lliurament social a usuaris dels serveis socials de Càritas i del propi Ajuntament.

Els moments amb més demanda de servei coincideixen amb els inicis de la primavera i de la tardor amb els canvis d’armaris que fem els ciutadans.

 

Crear feina entre la població en risc d’exclusió social

Aquest servei de l’Ajuntament i la Fundació Formació i Treball ha contribuït activament a la creació de llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social, alhora que proveeix les persones que més ho necessiten en aquests moments, beneficiàries del Programa de Lliurament Social. El servei de recollida de roba a domicili dóna feina directa a entre 6 i 10 persones, en funció de l’època de l’any, que se sumen als 20 treballadors que ja té en plantilla la fundació per a la recollida de roba usada des dels contenidors de Roba Amiga a la ciutat de Barcelona.

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/celebrem-les-500-tones-de-roba-usada-recollida-en-aquests-2-anys-de-servei/

4 comentaris

 1. Silvia iniesta

  Por fallecimiento de un familiar estoy interesada en el servicio de recogida de ropa que prestan. En caso de estar interesados llamen al 609307757. Gracias
  SILVIA INIESTA

  1. alexandra

   Buenas tardes Silvia, lamentamos su pérdid.

   Informarle que al tratarse de un servicio que gestionamos a través del Ayuntamiento de Barcelona, para poder gestionarle dicha recogida debe usted llamar por teléfono al 900 226 226 o 010 e indicarnos el día y hora que mejor le vaya para pasar a recogerle la ropa.

   Saludos cordiales,

 2. antonia

  buenas noches , tengo ropa para donar , en el caso de estar interesados, llamen al 666252237 .gracias. Antonia Hernandez

  1. alexandra

   Buenas tardes Antonia,
   Agradecerle de antemano su interés por realizar el donativo de ropa. Al tratarse de un servicio que tramitamos a través del Ayuntamiento de Barcelona, para poder solicitarlo y adaptarnos al día y franja horaria que mejor le convenga, le recomendamos que llame al teléfono gratuito 900 226 226 y nos indique esta información.
   De ese modo pasaremos a recogerlo a su domicilio lo antes posible.
   Gracias,
   Saludos,

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.