«

»

DINS GARRAF obté la cessió dels jardins de Masia Nova per crear el primer “hort social” de Vilanova.

Després de la bona experiència d’horts urbans desenvolupada per l’Ajuntament de Vilanova, ara l’alcaldia aposta per posar en marxa horts socials. Per això, compta amb la col·laboració de DÍNS GARRAF, empresa d’inserció a la qual ha cedit els terrenys de la Masia Nova per dur a terme aquest primer projecte.

Aquests horts socials es presenten com espais per a la integració de col·lectius en risc d’exclusió, i també per a persones desocupades i amb manca de recursos. Estan encaminats a obtenir una font de subsistència a partir de l’autoconsum, o de la venda d’excedents.

El primer d’aquests horts es posarà en marxa en breu en els jardins de la Masia Nova, i serà gestionat per DÍNS GARRAF, qui s’encarregarà del manteniment del jardí i també de l’hort ecològic, per consum propi, i per comercialitzar els excedents en els restaurants de quilòmetre 0.

Aquesta aposta es contextualitza en l’aprovació de l’acord d’elaboració del Pla d’Horts Socials del passat 3 de juny al Ple municipal. A partir del segon trimestre de 2013 és quan es preveu que comenci el gruix de l’explotació dels horts socials.

Per elaborar el projecte s’ha creat una comissió transversal de treball, amb representants dels diferents departaments municipals implicats inicialment en la proposta: Departament de Medi Ambient, Departament d’Urbanisme (planejament i patrimoni), Departament de Via Pública, Servei Municipal d’Aigua, Serveis Socials, i Participació Ciutadana. Els grups de treball definiran els aspectes urbanístics, com el sòl i l’aigua, i estudiaran els aspectes socials i de gestió del projecte.

L’activitat dels horts socials contempla com a principals destinataris particulars o famílies amb capacitat organitzativa i de gestió pròpia, amb problemàtiques recents de manca de recursos, entitats socials amb capacitat i recursos per assumir la gestió del projecte en coordinació amb l’administració, o entitats socials en situació precària que necessiten acompanyament i suport. Per això es prioritzarà en base als criteris dels Serveis Socials municipals.

Quant als criteris de funcionament, s’estudiarà com gestionar els excedents, mitjançant l’intercanvi amb altres usuaris, o la possibilitat de venda, sigui creant cooperatives de gestió, o bé venent a cooperatives de consum.

La proposta d’horts socials potència una alimentació més saludable, amb el desenvolupament d’una agricultura ecològica, sense productes químics, de proximitat i qualitat, potenciant l’economia local i el producte Km0.

Us desitgem el millor en aquest nou projecte!

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/dins-garraf-obte-la-cessio-dels-jardins-de-masia-nova-per-crear-el-primer-hort-social-de-vilanova/

2 comentaris

 1. Silvia Serratosa

  Me gustaría recibir más información y saber si puede ser una alternativa para mi hijo, David, que conm 25 años y un fracaso escolarmque ya de mayor hemos descubierto que la causa podría ser una dislexia, necesita una oportunidad para sentirse útil. Me gustaría saber si el ayuntamiento cederá estos huertos y si te enseñan como gestionarlo y si alguien como David tiene alguna posibilidad. Sería una manera de aprender a cultivar la tierra, lo que da otra posibilidad para subsistir trabajando la tierra para uno mismo.

  Agradeceré mucho que me expliquen más sobre este asunto.

  Un saludo,

  Silvia Serratosa

  Vilanova del Camí

  1. alexandra

   BUenos días Silvia, hemos pasado la información al Departamento responsable para que contacte con vosotros.

   Saludos,
   Equip Comunicació

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.