«

»

DINS GARRAF participa a la campanya del Banc de Queviures de Vilanova

El passat dissabte, a Vilanova, va tenir lloc una jornada de recollida d’aliments gestionada per Càritas i Creu Roja, amb el suport de la Fundació Banc dels Aliments. La resposta ciutadana va ser gairebé unànime: un 90 per cent de les persones que entraven als supermercats adherits, participaven donant, com a mínim, un producte dels que adquirien als voluntaris. Així, les caixes s’anaven omplint de llaunes de conserva, llegum, oli, llet, sal, sucre o pasta.

En total es van recollir més de 10 tones d’aliments, repartits en xifres des dels 196 quilos d’un establiment petit, als més de 4 mil que es van recollir en un gran hipermercat.

Anècdotes de solidaritat se succeïen al llarg del dia en els deu establiments: clients que donaven carretons sencers plens de productes, alguns que fins i tot va donar diners perquè no li cabia res més al carretó, o persones que malgrat patir la crisi a la seva família aportaven el poc que podien.
La campanya també ha fet que una empresa vilanovina s’hagi ofert per col·laborar, de manera anònima, en algun dels projectes de les entitats de la Mesa. I és que la jornada va ser tota una festa de la solidaritat, que va crear complicitats i va fer que els establiments es mostressin disposats a tornar a col·laborar. De fet, ja hi ha data pel pròxim recapte:

Què és la Mesa d’Entitats Socials i on van a parar els aliments? 

La Mesa d’Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú està formada per 9 entitats: Càritas, Creu Roja, DINS Garraf, ATRA, Servei Habitatge Sant Joan, Fundació Casa d’Empara, Amics de la Gent Gran, Associació ALÈ, i Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf (AFAMMG). A més, també en forma part l’Ajuntament de VNG a través de la Regidoria de Serveis Socials. La Mesa té com a objectiu sumar esforços per millorar la resposta de les entitats en el seu treball diari de suport i atenció a les persones en situació de risc social.

Juntament amb l’ONCE i el Cercle Solidari de VNG, aquestes entitats van desplegar 150 voluntaris repartits pels 10 establiments durant les 10 hores que va durar el recapte.
Els supermercats adherits van ser: Caprabo amb Eroski (als supermercats del c. Dr. Fleming, 60-66; i de l’avinguda de Cubelles, 76); Simply (av. de la Metal·lúrgia s/n); Carrefour Express (c. de Josep Juliachs cantonada Av. Eduard Toldrà); Bon Preu (als supermercats de la rambla de la Pau 34-36, i del c. de Josep Coroleu, 0.52); JR Supermercats (als supermercats del c. de les Casernes, 26 i c. de Menéndez Pelayo, 11); i Condis (als supermercats de la plaça de Soler i Carbonell s/n, i de l’avinguda de Jaume Balmes, 33).

Tots els aliments i productes recollits durant aquesta campanya es repartiran al Banc de Queviures de Vilanova i la Geltrú, que compta amb dos serveis de repartiment, gestionats per les entitats Càritas i Creu Roja, i que dóna alimentació bàsica durant tot l’any a persones i famílies de la nostra ciutat que es troben en una situació econòmica de molta dificultat. Cada vegada hi ha més famílies que estan patint una situació de pobresa fruit de la crisi econòmica, i els recursos per ajudar-los són escassos, malgrat la gran tasca de voluntariat social que s’està fent.

Per garantir una distribució justa, els professionals dels Serveis Socials de l’Ajuntament són els que valoren totes les demandes i les situacions de necessitat, i per tant deriven les famílies per poder ser beneficiàries dels aliments del Banc.

Moltes gràcies a tots/es!!!

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/dins-garraf-participa-a-la-campanya-del-banc-de-queviures-de-vilanova/

10 comentaris

 1. helena pascual bravo

  Megustaria poder ayudar como voluntaria en las tareas que necesiteis en cualquier plataforma de bancos de alimentos, no se donde puedo dirigirme pero me gustaria mucho ayudar.Un saludo Helena.

  1. alexandra

   Buenos días Helena, hemos pasado la información al Departamento responsable para que contacte con vosotros.

   Saludos,
   Equip Comunicació

 2. patricia

  Hola tengo unos alimentos paracdonar.vivo en sant pere de ribes. donde puedo ir?
  gracias

 3. alexandra

  Buenos días Patricia,

  Para las donaciones de alimentación os debéis poner en contacto Cáritas, la delegación de Vilanova i la Geltrú que es quien gestiona en ese territorio. Os paso los datos de contacto:

  Dirección:
  Plaça de l’Arxiprest Llorenç Garriga, 1 (RECTORIA)
  08800 – Vilanova i la Geltrú
  Telèfon 938165009
  Fax 938165009

  Esperamos haber resuelto tu consulta,
  Saludos,
  Equipo Comunicación

 4. MARISA

  hola me gustaría ser voluntaria del banco de alimentos llevo un año apuntada a la cruz roja y un mes a caritas
  y sin respuesta os agradeceria me dierais algún contacto gracias.tle 93 815 6902

  1. alexandra

   Buenos días Marisa,

   Tal como le indicábamos a Patricia, podemos darte referencia de la delegación de Vilanova i la Geltrú de Cáritas, a continuación adjuntamos los datos:

   Dirección:
   Plaça de l’Arxiprest Llorenç Garriga, 1 (RECTORIA)
   08800 – Vilanova i la Geltrú
   Telèfon 938165009
   Fax 938165009

   Esperamos haber resuelto tu consulta,
   Saludos,
   Equipo Comunicación

 5. antonio

  Me gustaria colavoral como puedo hacerlo?

  1. alexandra

   Gracias Antonio por tu interés, la campaña del Banco de recogida de alimentos, en Vilanova, se realiza en junio. Le adjunto el link de inscripción para el próximo año:
   https://docs.google.com/forms/d/1E1wHHWeFcow-cNR4kdlIEdHvqP39VSznvng0o_14l34/closedform

   Saludos,

 6. siham

  hola. soy presidenta de la asociación EVA PER L’INTEGRACIO DE LA DONA y queremos colaborar y participar con vosotros me he apuntado en la pagina vilanovasolidaria. y no hay ninguna respuesta gracias.

  1. alexandra

   Buenos días Siham,

   Tal como indicábamos anteriormente, este proyecto no lo gestionamos directamente nosotros, lo que podemos hacer es darte referencia de la delegación de Vilanova i la Geltrú de Cáritas, para que contactes con ellos; los datos son:

   Dirección:
   Plaça de l’Arxiprest Llorenç Garriga, 1 (RECTORIA)
   08800 – Vilanova i la Geltrú
   Telèfon 938165009
   Fax 938165009

   Esperamos haber resuelto tu consulta,
   Saludos,
   Equipo Comunicación

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.