«

»

Donacions de roba, joguines i llibres que generen oportunitats laborals

La donació de roba és una petita acció que pot ajudar a canviar la vida de moltes persones. En aquest cas, ens permet generar oportunitats laborals dirigides a persones en risc d’exclusió social. Com ho fem? A partir dels processos de recollida, tria i distribució de la roba. A més, part d’aquesta roba cobreix les necessitats de famílies amb escassos recursos econòmics mitjançant els nostres programes d’entrega social.

Enguany, els mesos de Maig i Juny han estat exitosos en la realització de Campanyes de Sensibilització de recollida de roba de segona mà, joguines i llibres nous, gràcies a la col·laboració de diverses empreses que han impulsat la realització d’aquestes campanyes entre els seus treballadors i treballadores.

Aprofitant els canvis d’armari de la temporada d’hivern a primavera/estiu, l’empresa Laboratoris Esteve, per segon any consecutiu ha realitzat la seva tercera campanya “Fes renéixer la teva roba”, en la que treballadors dels vuit centres de treball d’Esteve a Catalunya han donat la seva roba de segona mà. En aproximadament un mes -del 18 de maig al 12 de juny de 2015-, ha recollit un total de 657,50kg de roba que ha estat entregat a la Fundació. Per a la realització d’aquestes recollides s’ha comptat amb la col·laboració de l’Entitat Adad – L’Encant, que ha gestionat les donacions del centre de Celrà.

A les recollides de roba de segona mà també s’ha sumat Banco Mediolanum, empresa que del 23 d’abril al 19 de maig ha recollit 252,50kg en tres centres a Barcelona, col·lecta que no hagués estat possible sense el suport dels seus treballadors per a la donació de tota aquella roba que ja no utilitzen i pot tenir una segona oportunitat.

Per la seva banda, l’empresa Bon Preu, al llarg del mes de juny, va posar en marxa una Campanya solidària de recollida de joguines noves. Han estat 4.150 les joguines noves (valorades en 34.500 euros) que han estat entregades a la Fundació Formació i Treball i a entitats col·laboradores: Troballes, Adad – L’Encant i Càritas Diocesana Barbastro Monzón.

I, de forma puntual, també s’han rebut 3.600 llibres nous gràcies al treball realitzat pels Voluntaris que han participat en la primera campanya de recollida de llibres “Recicla Cultura”, organitzada per la Plataforma de Voluntariado RTVE entre el 23 d’abril i el 29 de maig de 2015 i dirigida a projectes socials d’entitats sense ànim de lucre.

A totes les empreses, els seus treballadors i voluntaris, el nostre més sincer agraïment. Amb aquestes col·laboracions formen part de processos de recuperació, reutilització i reciclatge, alhora que fan sostenible el desenvolupament dels Programa d’Ocupació que porta a terme la Fundació Formació i Treball. Una inestimable ajuda dirigida als projectes de la Fundació, ja que la seva aportació és una oportunitat per a les persones a les quals dediquem els nostres esforços.

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/donacions-que-generen-oportunitats/

28 comentaris

 1. Núria

  Bon dia.
  M’agradaria donar roba. Visc a Sabadell i sempre he anat a Caritas,al carrer Salut.Però he sentit que han canviat adreça.
  Em poden indicar on portar la roba?
  Moltes gràcies.

  1. alexandra

   Bon dia Núria,

   nosaltres per internet hem trobat la següent adreça, per assegura el viatge li recomanem que truqui abans:

   Cáritas Eulalia Garriga, Carrer de la Salut, 42, 08202 Sabadell, Barcelona
   Telèfon: 93 725 55 53 – 93 725 35 00
   Horari: dl.-dv.: 9-2 m. també dl. i dc.: 4-7 t.
   Com arribar: https://goo.gl/maps/gcQ8U

   Gràcies!

 2. ADRIANA LEMOS

  Bon dia, som una família , que ens agradaria saber si a nivell particular també es pot aportar roba i joguines ens molt bon estat.
  MOLTES GRÀCIES

  1. alexandra

   Bon dia Adriana,

   Si, i des de la Fundació estarem molt agraïts pel seu gest. Pot realitzar el donatiu directament a la nostra seu de Sant Adrià de Besòs:

   Carrer de Ramon Llull, 08930 Sant Adrià de Besòs, Barcelona
   De 8.30 del matí fins a les 18.30 de la tarda.
   Adjunto un enllaç on trobarà la ubicació: https://goo.gl/maps/kCM5h

   Gràcies!

 3. Lourdes Dueñas

  Hola

  Tengo una TV, máquina de coser eléctrica, novelas y alguna enciclopedia para dar o vender.

  Vosotros recogéis estos productos.

  Gracias

  Lourdes

  1. alexandra

   Buenos días Lourdes,

   Agradecerle de antemano que haya pensado en nosotros. La Fundación dispone de un servicio de recogida gratuito de ropa, en el caso de los muebles u otros enseres el servicio de recogida puede incluir un pequeño coste que cubra la recogida.

   Le facilito los datos de contacto de los compañeros encargados de la gestión fit@formacioitreball.org, o si lo prefiere puede acercar dicho donativo a nuestras oficinas de la calle Ramon Llull, 430-438 de Sant Adrià de Besòs, le facilito un enlace para que consulte la ubicación específica: https://goo.gl/maps/kCM5h

   Saludos cordiales,

 4. Raquel Baselga

  Buenas tardes
  Tengo ropa para donar y juguetes. Soy de Hospitalet de Llobregat. Me pueden informar si hay algún sitio cerca de aquí para hacer una donacion y que otros niños puedan aprovecharlo? Muchisimas gracias. Un saludo. Raquel

  1. alexandra

   Buenas tardes Raquel,

   Por aquella zona encontrará a nuestros compañeros de Recibaix, http://www.recibaix.com/index.htm
   Al tratarse también de ropa, puede depositarlo en el contenedor más cercano a su domicilio. Le facilitamos en enlace de ubicación de contenedores: http://www.robaamiga.cat/es/

   Saludos,

 5. Mercedes

  Volvía preguntar-vos si també recolliu llibres de text fets servir però Bon estat.

  1. alexandra

   Bona tarda Mercedes,

   Agrair-li que hagi pensat en nosaltres. Des de la Fundació no disposem de servei de recollida, però treballem amb centres bibliotecaris de la zona quan ens arribar aquest tipus de producte, perquè des d’allà es gestioni la provisió a nens i nenes. Li recomanem que contacti amb la Biblioteca més propera al seu domicili per veure si els pots interessar acollir aquests llibres.

   Salutacions,

 6. Mercè

  Com podem posar-nos d’acord perquè passessiu a recollir un llit niu?
  També tenim un moble encaixat, fet a mida, que no sé si el podrieu desmuntar. Si veniu a recollir el llit us ho podrieu mirar i dir-nos si ho podeu fer??
  Moltes gràcies

  1. alexandra

   Benvolguda Mercè,

   Passem la sol·licitud als nostres companys de recollida de mobles.
   Salutacions,

 7. Marina

  Magradaria donar roba de nens encara sóc a temps¿ joguines tb recolliu¿

  1. alexandra

   Bona tarda Marina,
   Agrair-li que hagi pensat en nosaltres. Respecte a la roba si que fem servei de recollida a domicili que ho gestionem a través de l’Ajuntament de Barcelona, en el telèfon 900 226 226 o el 010, si vostè truca podrà concertar el dia i la franja horària que vol que li passem a fer a la recollida. Respecte a les joguines, no disposem de servei a domicili, però li vostè ho deixa al Punt Verd més proper a casa seva hi han habilitades unes gàbies que passem a recollir un cop a la setmana, és a dir, el destí és el mateix. A continuació li facilito l’enllaç on pot consultar la ubicació dels Punts Verds: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=ziIq9s5ODXy8.kOpVCfW_fXjo

   Salutacions,

 8. Marta

  Bon dia, tinc roba en molt bon estat tant d’adult com de nen per donar i no sé on adreçar-me. També vull fer neteja de joguines que en tenim en molt bon estat.

  Salutacions,

  1. alexandra

   Bona tarda Marta,

   Agrair-te per avançat que hagis pensat en nosaltres. Per la roba de nen/adult pots sol·licitar que t’ho passem a recollir a domicili, el dia i franja horària que millor et vagi, trucant al 900 226 226 o al 010 (sempre que sigui per a Barcelona ciutat) o bé dipositar-ho en un dels contenidors Roba Amiga que tenim distribuïts per Catalunya: http://www.robaamiga.cat/

   Respecte a les joguines, actualment no estem homologats per fer recollida a domicili, però disposem de gàbies on dipositar les joguines als punts verds de la ciutat de Barcelona. A continuació li facilito un enllaç amb la ubicació dels punts verds: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=ziIq9s5ODXy8.kOpVCfW_fXjo

   De totes maneres, per una i altra opció, pot apropar tant la roba com les joguines a la seu principal de la nostra Fundació: Ramon Llull, 430-438, 08930 Sant Adrià de Besòs (Barcelona): https://goo.gl/maps/31F5c7UsrUA2

   Esperem haver resolt la seva consulta,
   Salutacions,

 9. Pilar Vilaseca

  Bon dia, estem fem neteja de un traster que tenim, i ens hem trobat amb moltes joguines de quan érem petits, estan en bon estat però no son noves, voldria saber si us interessa o coneixeu a algú que li pugui interessar.

  Moltes gràcies

  1. alexandra

   Benvolguda Sra. Vilaseca,

   La Fundació disposa d’uns espais de recollida de joguina de segona mà, en bon estat, als punts verds de la ciutat de Barcelona. A continuació li facilitem un enllaç on pot consultar el punt verd més proper:
   https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1Ltq3GlPJ50ECA2E5dLIqPUSK9P8

   Esperem haver resolt la seva sol·licitud,
   Salutacions,

 10. Carmen D.M

  Hola, trabajo en un colegio del centro de Hospitalet, tenemos libros antiguos como enciclopedias y videos infantiles que ya no están en uso, eso os interesaría ?. gracias

  1. alexandra

   Buenos días Carmen,
   Agradecerle de antemano el que haya pensado en nosotros. Lamentablemente en este caso no disponemos de circuitos para poder dar un segundo uso a este donativo, le recomendamos que contacte con centros de lectura, cívicos, bibliotecas… del territorio para valorar si pudiera ser de su interés.
   Saludos,

 11. Maria

  Hola, me gustaría saber si este establecimiento hay mantas.
  Gracias

  1. alexandra

   Buenas tardes María,
   Comentarle que nuestros establecimientos, sobre todo el de la calle Ramon Llull, 430-438, si que dispone de mantas.
   Si quieres más información de las ubicaciones le facilito el enlace web:
   http://www.formacioitreball.org/es/botigues/
   Saludos,

 12. Maria

  Bon dia,
  Tinc joguines per donar que estan en bastant bon estat i llençar-les seria un error. Visc a Tarragona, hi ha algun lloc on les pugui portar?

  1. alexandra

   Bona tarda Maria,
   Agrair-te per avançat la teva consulta. Malauradament des de la Fundació no disposem d’aquest servei.
   Et recomanem que et possis en contacte amb la parròquia més propera al teu domicili, o bé amb la delegació de Creu Roja.
   Gràcies,
   Salutacions

 13. Elena

  Hola,

  Tinc dues enciclopédies, en molt bon estat que desitjaria donar:

  1. Gran Enciclopèdia Catalana (25 vol)
  2. Enciclpèdia “Historia de la Humanidad”, ed. Planeta
  (12 vol.)

  Com no tinc vehícle, en cas de què estiguessin interessats, haurien de passar a recollir-les pel meu domicili, a Barcelona.
  Si m’informen previament del dia i l’hora, aproximada que podran passar a recollir els llibres, baixaré les capses a la portaria i esperaré per entregar-les.
  Moltes gràcies.

  Salutacions,
  Elena Sanz

  1. alexandra

   Benvolguda Sra. Elena,

   Agrair-li el seu interès. Malauradament no serà possible realitzar aquesta recollida, ja que els llibres no és un tipus de material que des de la Fundació treballem.
   Li recomanem contactar amb el centre bibliotecari o casal més proper al seu domicili.

   Salutacions,

 14. Daniel Manquid Jimenez Huanan

  Hola, soy presidente de la Asociación Cultural Matses de Yaquerana-Loreto (ACMYL). Quisiera saber como podría solicitar algunas donaciones como ropa y otros para mi pueblo Matsés porque ellos necesitan. Vivimos muy lejos de la ciudad donde no llegan apoyo del estado peruano.
  Daniel Manquid

  1. alexandra

   Buenas tardes Daniel,
   Paso la solicitud al departamento correspondiente para ver si es posible tramitar su consulta.
   Se pondrán en contacto con usted lo antes posible,
   Gracias,

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.