«

»

El 66% dels nostres contractes d’inserció accedeixen a feina al mercat laboral ordinari

Fa més de vint anys, a partir del convenciment que el treball és la millor alternativa per lluitar contra l’exclusió social, Càritas Diocesana de Barcelona va constituir “Formació i Treball, la Fundació amiga”. Entre els seus objectius principals destaca promoure la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social, i per exercir aquesta finalitat, “la Fundació amiga” compta amb la seva Empresa d’Inserció. Una empresa social creada al servei d’aquesta missió: afavorir la contractació de persones en risc d’exclusió a través del desenvolupament d’activitats econòmiques.

D’aquesta manera, l’ONG ofereix un ampli ventall de serveis com la seva xarxa Botiga Amiga o d’aparcaments de bicicletes Bici Amiga, així com una escola d’hostaleria anomenada D’ins, un menjador social o una bugaderia industrial, entre d’altres. Establiments socials que han permès al 2015 realitzar la contractació de 257 persones en risc d’exclusió; dada que la subratlla com l’empresa d’inserció més gran en nombre de treballadors de tot el territori espanyol. Aquest engranatge social, amb més de 1.500 contractes a l’esquena, és sostenible econòmicament a través de la inversió íntegra dels ingressos generats per aquests serveis.

Per tant, a més d’oferir serveis al ciutadà del carrer, aquesta empresa social proporciona un contracte directe i estable, formació i adquisició d’experiència professional a persones que tenen més difícil l’accés al món laboral. És a dir, ofereix una oportunitat per a aquells que no han tingut tantes, els que han patit dificultats econòmiques, han viscut realitats complicades, i no han pogut accedir al mercat de treball, ofereix que per a ells, també, sigui un dia més de treball. Un dia estimulant, ple d’il·lusió, de lluita, d’aprenentatge i oportunitats.

L’objectiu és clar: construir un relat en el qual el seu protagonista inicia el recorregut amb l’avaluació de la seva situació inicial, segueix amb la detecció i millora de les seves mancances professionals, per, posteriorment, especialitzar-se en un ofici que li permeti perfeccionar els seus coneixements, habilitats pràctiques i, en paral·lel, aprofundir en l’apoderament personal amb l’objectiu d’afavorir el seu salt al mercat laboral ordinari. Així, un cop la persona està preparada per accedir al mercat real, pot deixar pas a una altra.

Cal destacar que les xifres, any rere any, van in crescendo. Al 2015, de les 153 persones que van finalitzar contracte a l’ONG, el 66% (95 persones) van aconseguir l’accés a una feina en l’empresa ordinària. Entre els sectors de màxima contractació destaquen l’hostaleria, restauració, neteja i logística. Tanmateix, malgrat aquests bons resultats el 96% d’aquestes contractacions són temporals (36% de mitja jornada i el 64% de jornada completa).

 

Informació d’interès:

Consultar balanç social

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/el-que-vol-dir-la-paraula-treballar/

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.