«

»

Els alumnes del curs de Mosso de Magatzem finalitzen l’”Aprenentatge – Servei”

FORMACIÓ I TREBALL participa per segon any consecutiu dins el Programa de reinserció de reclusos REINCORPORA, subvencionat per l’Obra Social de la Caixa.

El Programa, en el que han participat 30 persones, ens ha permet oferir a aquest col·lectiu itineraris que tenen com objectiu la seva reinserció sòcio-laboral.

Els alumnes han realitzat formació (“Mosso de Magatzem”, “Gestió de Residus urbans i industrials”), pràctiques laborals a les empreses ordinàries i accions d’abast comunitari: aprenentatge-servei. Aquest té com objectiu la realització de serveis solidaris a la societat, relacionats amb els aprenentatges que han adquirit durant el curs; d’aquesta manera, fomenta competències, habilitats i valors i, alhora, promou la participació social i el compromís cívic.

Durant el mes de juliol els alumnes del curs de Mosso de Magatzem han realitzat el seu “aprenentatge-servei”, l’objectiu ha estat participar en l’optimització dels sistemes de gestió dels magatzems d’entitats no lucratives. Per grups han visitat els magatzems de quatre entitats. Les visites han servit, per una banda, per apropar als alumnes a la feina solidària que realitzen les entitats socials, i també per conèixer de prop el funcionament dels magatzems i recollir les necessitats de millora que han fet els seus responsables.

Sessió de treball per grups

Visita a la Fundació Banc d’Aliments

Un dels treballs realitzats 

Els alumnes van treballar en comissions de treball les demandes rebudes de les entitats. D’entre les tasques realitzades, destaquen:

  • Fundació Ginesta: recopilació de material audiovisual formatiu sobre aspectes com l’ordre, neteja i seguretat laboral als magatzems.

  • Fundació Banc d’Aliments: plànols dels magatzems per calcular capacitats dels espais, millora del programa EXCEL de control d’estocs.

  • Fundació Formació i Treball: disseny de rutes de transport pels xofers.

  • Banc d’Aliments Càritas: visita guiada.

Volem agrair a totes les entitats la seva participació en el Programa i la bona acollida que han dispensat als nostres alumnes. Desitgem que la feina realitzada hagi estat útil!!

 

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/els-alumnes-del-curs-de-mosso-de-magatzem-finalitzen-laprenentatge-servei/

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.