«

»

Els alumnes del “curs de residus urbans i industrials” finalitzen ”l’aprenentatge – servei”

FORMACIÓ I TREBALL participa per segon any consecutiu dins el Programa de reinserció laboral REINCORPORA, subvencionat per l’Obra Social de “la Caixa”, en col.laboració amb el CIRE (Centre d’iniciatives per a la Reinserció). El Programa ofereix itineraris que tenen com objectiu la reinserció sòcio-laboral de les persones.

Els participants han realitzat formació (“Mosso de Magatzem”, “Gestió de Residus urbans i industrials”), pràctiques laborals a les empreses ordinàries i accions d’abast comunitari: aprenentatge-servei. Aquest té com a finalitat la realització de serveis solidaris a la societat, relacionats amb els aprenentatges que han adquirit durant el curs, fomentant competències i valors i promovent la participació social i el compromís cívic.

Durant setembre i octubre, els alumnes del curs de “Gestió de Residus urbans i industrials” han realitzat el seu servei solidari, consistent en accions i tallers relacionats amb la sensibilització ambiental.

ENQUESTA D’INVESTIGACIÓ

Elaboració d’una enquesta sobre hàbits de reciclatge i costums en aquesta matèria, que s’ha realitzat a un total de 80 veïns/es. Els resultats s’han resumit en un audiovisual.

TALLER D’HABILITATS COMUNICATIVES

Una experta en comunicació ha realitzat un taller per ajudar els alumnes a expressar-se en públic, controlar els nervis i guanyar confiança.

CONFECCIÓ DE PUNTS DE LLIBRE ECOLÒGICS

Produïts amb materials reciclats (robes, envasos….) i amb missatges de sensibilització.

TALLERS A L’IES FÒRUM

En coordinació amb l’equip de professorat, hem realitzat dos tallers basats en el reciclatge i el re-aprofitament de matèries.

Les sessions han comptat amb: una part divulgativa, amb explicacions dels alumnes i passi d’un audiovisual, i una segona part consistent en la realització d’un taller.

Taller de confecció “Disco CD”: realització d’objectes lúdics a partir de CD’s usats · construir boles de discoteca tipus mirallets a partir d’un residu. Han participat 20 alumnes de 1er i 2on d’ESO.

Taller de Depuració d’aigües: construcció i observació d’una petita depuradora d’aigua. Han participat 20 alumnes de 3er i 4rt d’ESO.

ACTE DIVULGATIU A LA BIBLIOTECA FONT DE LA MINA

El 4 d’octubre hem realitzat una xerrada-col·loqui sobre temes mediambientals on han assistit prop de 30 persones. S’ha projectat un audiovisual que recull el procés del curs i els alumnes han explicat les seves vivències i aprenentatges. El públic ha participat molt activament fent preguntes.

Volem agrair a l’IES Forum i a la biblioteca Font de la Mina la seva col.laboració i suport en el Programa. També, i de manera molt especial, agraïm als alumnes la seva dedicació i compromís mostrat durant tot el procés; ha estat una satisfacció veure de prop com, superant barreres i dificultats han estat capaços de dur endavant aquest ”Aprenentatge Servei”  de sensibilització mediambiental, tornant així a la comunitat una part de les seves vivències i aprenentatges.

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/els-alumnes-del-curs-de-residus-urbans-i-industrials-finalitzen-laprenentatge-servei/

2 comentaris

 1. Projecte Life COR

  felicitats!!!

  Ens agradaria conèixer els resultats de l’enquesta i veure el vídeo.
  Gràcies
  Anna

  1. alexandra

   Gràcies Anna pel vostre suport!
   Ja hem passat la informació als responsables del projecte perquè contactin amb vosaltres el més aviat possible.

   Salutacions,
   Equip comunicació

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.