«

»

Engeguem de nou la formació Incorpora, una porta al mercat laboral

Aquesta setmana arrenca una nova edició dels Punts Formatius Incorpora a Formació i Treball, la Fundació Amiga. Aquesta nova edició començarà amb un curs de Cambrer/a de Pisos a Tarragona i un curs d’Auxiliar de Cuina a Reus.

Es tracta de formacions totalment subvencionades per l’Obra Social “la Caixa” amb 20 alumnes per curs, els quals tenen la possibilitat de rebre de manera gratuïta una formació de 300 hores, 200 de les quals són en competències tècniques de l’ofici i transversals, i 100 de pràctiques en empreses del territori.

Aquest serà el quart any consecutiu que des de la Fundació Formació i Treball tenim l’oportunitat de posar en marxa aquest projecte Incorpora que ens permet anar en la línia de la nostra missió com a fundació: atendre, formar i facilitar l’accés al mercat laboral de persones vulnerables o en precària situació per accedir-hi.

curs auxiliar cuina

La formació professionalitzada amb pràctiques que ofereix la Fundació és un bon instrument per aconseguir la inserció laboral. De fet, hem registrat dades del 85% d’inserció en el curs d’Auxiliar de Cuina i del 70% en Cambrer/a de Pisos, les formacions amb més èxit. Al llarg de l’any 2017 es posaran en marxa tres cursos a la ciutat de Tarragona i tres més a Reus.

A l’hora de dissenyar el tipus de formació es realitza un estudi de mercat per conèixer el teixit empresarial de la zona i les seves demandes. D’aquesta manera, s’ofereix formació professional enfocada directament a cobrir una necessitat. Aquest és un dels factors de l’alt percentatge d’inserció, com també ho és el fet que es manté una estreta relació amb diferents empreses a les que se les consciencia del programa. Així mateix, té molt valor el fet que es forma als alumnes en competències transversals com a element diferenciador per millorar la seva ocupabilitat i les seves competències laborals.

Durant l’any passat, més d’un centenar d’alumnes van tenir l’oportunitat de participar en els punts formatius. Per al 2017 es manté el número de places i, com a novetat, es desenvoluparà tant a Tarragona com a Reus una “formació a mida amb l’empresa“, la nova aposta de l’Obra Social “la Caixa” per dissenyar formació 100% adaptada a les necessitats del mercat, però també dels usuaris per assegurar una major inserció a llarg termini.

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/engeguem-de-nou-la-formacio-incorpora-una-porta-al-mercat-laboral/

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.