«

»

“Escola de Dones”

El passat mes d’abril vam iniciar per primera vegada el programa “Escola de dones”, un projecte amb el suport del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, que ha consistit en realitzar en un seguit d’activitats dirigides principalment a col·lectiu de dones en situació de vulnerabilitat. Per això s’ha plantejat com un espai de formació laboral i personal pràctica, flexible en disponibilitat i nivell d’exigència i amb una continuïtat en el temps per promoure canvis a llarg termini.

En tot el projecte hem considerat a les dones com el motor del desenvolupament de les activitats, donant importància a les seves potencialitats per decidir o proposar contiguts d’interès per a totes i reforçant les seves idees per poder generar un canvi en les seves vides.

Aquestes actuacions sorgeixen de la necessitat detectada a la nostra entitat d’atendre a les demandes de les dones de l’entorn, que en aquest moment i degut a circumstàncies actuals –i com a conseqüència de possibles mancances formatives, poca experiència laboral, poca disponibilitat per dedicar-se al seu creixement personal, etc.- han estat més afectades i en perill d’exclusió.

La valoració ha estat molt positiva, tant la bona acollida que han tingut totes les sessions plantejades com els aprenentatges que això els ha suposat: millores en les seves relacions, inici d’alguns canvis d’hàbits, millores en la seva manera de comunicar, fer ús de la creativitat, interès per el seu desenvolupament professional i la seva formació.

Algunes de les seves opinions son les següents: 

Hem après els conceptes bàsics de varis oficis, al igual que hem après d’altres coses i reforçat altres. Ha sigut molt interessat”. Sonia
 “Sobretot he après a ser autònoma i a no dependre de ningú”. Carmen
 “Jo hem sento molt bé i m’agrada venir i compartir experiències amb les companyes”. Dominga
 “Aquet projecte ens ha agradat perquè demostra que les dones no hem d’estar a casa estancades i soles. Venint aquí hem fet amigues amb les que parlem, estudiem, aprenem, compartim i ens ho passem bé”. Nicky
 “Ara m’agradaria aprendre a fer-me un currículum i buscar feina”. Rebeca

Una de les activitats que els ha interessat més ha estat la creació d’un perfil Facebook on han publicat gran part de les activitats realitzades. Us convidem a visitar-lo i conèixer de més a prop el projecte!

Enhorabona a les companyes!

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/escola-de-dones/

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.