«

»

“FES RENÉIXER LA TEVA ROBA” amb el nou servei de recollida a domilici

Avui queda inaugurat el nou servei de recollida de roba usada porta a porta, amb aquest nou servei, els ciutadans de Barcelona podran demanar que es passi a recollir la roba usada pel seu domicili -mínim de 2 bosses-, de manera gratuïta amb una trucada als telèfons d’atenció ciutadana: el telèfon del civisme 900 226 226 o el 010. L’activitat de recollida i gestió de la roba anirà a càrrec de la Fundació Formació i Treball, com a membre de la Cooperativa Roba Amiga.

La roba i complements tèxtils que es recullin amb aquest servei es duran a la planta de reciclatge de Roba Amiga, SL (a Sant Esteve de Sesrovires), on se’n farà la seva tria segons estat, material i tipologia i es classificarà segons el seu destí: reciclatge per a la producció d’altres materials o reutilització per a la venda i entrega social.

El servei de recollida de roba usada a domicili se suma als punts de recollida actuals: els contenidors de Roba Amiga, que són els contenidors taronja que ja existeixen a diferents equipaments i també a la xarxa dels 39 Punts Verds de la ciutat, on també es podrà portar la roba usada, com fins ara.

Una forma de generar ocupació entre la població en risc d’exclusió social

Amb el conveni signat amb l’Ajuntament de Barcelona per a la prestació d’aquest nou servei de recollida de roba usada porta a porta a Barcelona, es generaran de 15 nous llocs de treballs, que es crearan per a aquest servei, i que se sumaran als 20 treballadors que ja té en plantilla la fundació per a la recollida de roba usada des dels contenidors de Roba Amiga.

1.704 tones de residus tèxtils recollits a l’any

A Barcelona, l’any 2011 es van recollir 1.704 tones de roba a través dels contenidors de Roba Amiga situats en els equipaments i en els punts verds de la ciutat. Amb aquest nou servei de recollida porta a porta, l’Ajuntament, a més de facilitar als ciutadans la recollida, pretén incrementar la quantitat recollida selectivament d’aquest residu i per tant assolir també un descens de la fracció de rebuig.
En total, s’estima que a Catalunya un 5 % del volum de residus són residus tèxtils, percentatge que a ciutats com Barcelona pot arribar fins al 7%. Per això, des de l’Ajuntament i l’àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans d’Hàbitat Urbà, es vol aconseguir que aquest residu pugui tenir altres usos i no acabi en la fracció de rebuig, ja què el tèxtil, correctament triat i manipulat, pot ser reutilizat. De fet, es calcula que la recollida de la roba usada dels contenidors disposats a la ciutat no arriba al 30% del total que la ciutadania rebutja cada any. El nou servei de recollida a domicili preveu fer augmentar aquest percentatge significativament en el termini de dos anys, amb l’objectiu d’augmentar la xifra de roba recuperada en més de 500 tones anuals.

Increment del triatge de roba a partir de 2013

Aquest nou servei s’emmarca dins d’un projecte de construcció d’una planta de triatge, amb més capacitat que l’actual, en previsió d’augmentar el volum de tones recollides de roba usada. Aquesta nova planta de triatge de roba amb més capacitat permetrà també millorar l’eficàcia de la separació, amb l’objectiu de seleccionar el 100 % del que es reculli de manera que es pugui destriar perfectament entre la roba que pot ser reutilitzada i la roba que ha de tenir el reciclatge com a destí.

Actualment, el 17% de la roba recollida va al rebuig i no té cap altre destí, mentre que la resta tenen un segon ús a través d’entregues socials o botigues de la Fundació Formació i Treball on es venen com a roba de segona mà o per a l’exportació.

Campanya informativa per donar a conèixer el nou servei

Des del 15 d’octubre, es posa en marxa una campanya de comunicació amb l’eslògan “Fes renéixer la teva roba” per promocionar el servei a totes les escales de veïns de Barcelona. En total, més de 75.000 avisos d’escala.

L’objectiu d’aquesta campanya és donar a conèixer aquest nou servei i promoure’n el seu ús entre els ciutadans, i així donar una segona vida a la roba usada, per reduir-ne el seu impacte ambiental, a més de crear ocupació per a persones en risc d’exclusió social.

Més informació

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/fes-reneixer-la-teva-roba-amb-el-nou-servei-de-recollida-a-domilici/

12 comentaris

 1. alex

  bon dia,
  tinc un Centre assistencial, Residència 3ª Edat Can Tarrida a Torrelles de Llobregat, 08629, avda. dolça de provença, 35. tenim força roba dels residents que ja no tenim, així com cobrellits. hi ha 6 0 7 bosses industrials. ho anava a portar a la deixalleria peró us vaig veure a la tele i em pregunto si passaríeu pel meu Centre a fer la recollida.

  salutacions,

  Alex Miranda
  Residència 3ª Edat Can Tarrida

  1. alexandra

   Benvolgut Alex,

   Gràcies per avançat pel seu interès, per fer sol·licitud del servei de recollida, s’ha de dirigir al número 900 226 226 o el telèfon del ciutadà 010, ja que és a través de l’Ajuntament com desenvolupem aquest servei.

   Salutacions,
   Equip comunicació

 2. maria

  Hola buenas tardes
  Tengo varias bolsas de ropa de chicas en muy buen estado.
  ¿De qué manera os la puedo hacer llegar?
  Vivo en Barcelona, por Plaza España.
  Gracias

  1. alexandra

   Buenos días Maria, puedes llamar gratuitamente al 900 226 226 y allí solicitar el servicio de recogida de ropa a domicilio que gestionamos a través del Ayuntamiento de Barcelona.

   Saludos y gracias por pensar en nosotros,

 3. Josep

  Hola mira jo també tinc roba a casa però voldria saber l’horari

  1. alexandra

   Benvolgut Josep,

   El servei de recollida de roba a domicili s’intenta adaptar al dia i hora que millor li vagi a vostè, en tot cas, on millor l’informaran de la franja horària és en el 900 226 226.

   Gràcies pel seu interès,
   Salutacions,

 4. alexandra

  tengo una caja entera de ropa de bebe de 0 a 9 meses de todo un poco quería saber si dais dinero a cambio gracias

  1. alexandra

   Hola Alexandra,

   No. Nosotros recogemos esta ropa como donativo para incluirla en nuestros procesos de recuperación, reciclaje y distribución. Todas estas actividades alrededor de la ropa nos permiten crear puestos de trabajo dirigidos a las personas que atendemos en nuestros itinerarios y hacer sostenible nuestra labor social.

   Si estás interesada en hacer el donativo puedes o bien solicitar que pasemos a recogerla en el 900 226 226 o bien dejarla en uno de nuestros contenedores naranjas.

   Gracias

 5. Natalia

  Hola,
  Me gustaría saber si también estáus interesados en juguetes y los pasáus a buscar como la ropa.
  Un saludo

  1. alexandra

   Buenos días Natalia,

   Agradecerle de antemano que haya pensado en nosotros.
   Respecto a la ropa, disponemos de un servicio de recogida gratuito, homologado por el Ayuntamiento de Barcelona, para solicitar la recogida el día y hora que mejor le convenga puede llamar al 900 226 226.
   Respecto a los juguetes no disponemos de servicio de recogida, pero disponemos de jaulas de recogidas en los diferentes puntos verdes de la ciudad de Barcelona, también homologado por dicho Ayuntamiento. A continuación le facilito un mapa de ubicación de los puntos de recogida para que pueda consultar el más cercano a su domicilio: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=ziIq9s5ODXy8.kOpVCfW_fXjo

   Saludos cordiales,

 6. cristina

  Recolliu roba a domicili a sant pere de ribes?
  En el cas de que sigui que si, com ho feu?

  1. alexandra

   Bona tarda Cristina,

   Agrair-li per avançat el haver pensat en nosaltres. La Fundació no disposa de servei de recollida a domicili a Sant Pere, però si que pot fer arribar la seva roba a la delegació que té al Garraf (C/ Vilanoveta, 15 A Pol.Ind. Sta. Magdalena. Vilanova i La Geltrú).

   Esperem haver resolt la seva consulta,
   Salutacions,

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.