«

»

FITstorming. Cercant idees per transformar materials en desús

El passat 27 de setembre, la Fundació va convocar als estudiants de Belles Arts, especialitzats en disseny, de la Universitat de Barcelona, i a diversos professionals del disseny i sostenibilitat al FITstorming.

El FITstorming és una pluja d’idees respecte el destí que actualment té el rebuig a dins de la Fundació. Un cop els residus arriben als tallers a FiT, aquests són classicats per a la venda de segona mà i entrega social, però això no sempre és possible. Llavors, aquests materials s’envien a gestors, a plantes de reciclatge i a l’abocador….

Però, és possible transformar-los i allargar la seva vida útil?

Per respondre a aquesta inquietud neix el FITstorming, l’objectiu principal del qual és generar llocs de treball a partir de la transformació de materials, ara en desús, en nous productes o serveis sostenibles que aportin valor a la societat.
El punt de partida del projecte FITstorming ha estat aquest primer taller d’experimentació, en les instal·lacions del FiT, on s’ha comptat amb els estudiants de l’Escola de Disseny de la UB i nombrosos dissenyadors (Curro Claret, Estudi Salva Fàbregas, Nutcreatives, Transfodesign i Del través).

Posteriorment, al mes de novembre, s’escolliran les idees que més encaixen amb els objectius del FIT amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya; per, finalment, el dia 19 de novembre, en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, poder presentar el projecte i les idees i esbossos guanyadors a diversos agents del sector ambiental i del disseny. Els treballadors del FIT també podran opinar amb un premi “popular”.

A continuació us deixem unes imatges de la jornada.


* Aquest projecte s’emmarca en la I Convocatòria de “Big Idea Project” d’Inditex.

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/fitstorming-cercant-idees-per-transformar-materials-en-desus/

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.