«

»

Joguines que demanen tornar a ser estimades

Des de fa dos anys, als punts verds de la ciutat de Barcelona recullen les joguines que els nens ja no fan servir i, en lloc de convertir-les directament en residus, s’aprofiten aquells que estan bé per donar-los una segona vida: un cop netes i, si cal, reparades per persones en risc d’exclusió social, les venen per finançar el projecte social que promou la Fundació Formació i Treball o bé les lliuren a les famílies que ho necessiten.

El programa el duu a terme l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la Fundació, es desenvolupa en el marc del Pla de prevenció de residus de la ciutat i pretén recollir joguines usades per a la reutilització amb finalitats socials o per al reciclatge.

Des del consistori insisteixen en la necessitat d’un canvi de visió, ja que, mentre que en molts altres països reutilitzar o comprar de segona mà és una pràctica comuna, aquí “tenim encara una cultura en què preval enmolt la propietat i el primer ús”, diu la comissionada d’Ecologia, Eva Herrero.

El procés de reciclatge de joguines comença a qualsevol dels 23 punts verds de barri o 96 punts verds mòbils. Totes les joguines recollides són transportades a les instal·lacions de la fundació al carrer de Llull, on en recuperen el bon aspecte perquè puguin servir de regal i donar servei a nous propietaris. Els treballadors, que són persones en risc d’exclusió social, fan una tria per veure quines joguines estan en bon estat, si serveixen, si s’han de netejar i si mitjançant una petita reparació o embolcall es poden posar a la venda a les botigues de segona mà o bé fer entrega social a famílies a les quals no arriben els Reis.

Des del començament del servei s’han recollit gairebé 180.000 quilos de joguines usades, el 55% de les quals s’han pogut reutilitzar a través de les botigues que gestiona la Fundació (6%), el Programa d’Entrega Social (16%) i clients minoristes i majoristes (33%). El 45% restant està destinat al rebuig o reciclatge.

Programa d’Entrega Social

Aquest programa va dirigit a famílies amb recursos econòmics escassos per tal que puguin accedir a productes de segona mà en bon estat i a preus molt assequibles. És, doncs, una de les sortides de les joguines, que a través de la xarxa de botigues que té la Fundació Formació i Treball, es venen a preus molt baixos o es destinen a famílies que formen part d’aquest programa i que estan derivades pels serveis socials de l’Ajuntament. Des que es va iniciar el projecte l’any 2014 s’han atès més de 3.000 famílies. realitzant 1.500 entregues de joguines al 2014 i aquest 2015 la xifra ja és de 2.500.

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/joguines-que-demanen-tornar-a-ser-estimades/

2 comentaris

 1. Gemma

  Benvolgut/da,
  Tinc algunes bosses de roba, sabates i joguines preparades per donar. Cada temporada recolliu la roba, la meva pregunta és si a part de la roba també recolliu les joguines.
  Moltes gràcies

  1. alexandra

   Bona tarda Gemma,

   Agrair-te per avançat que hagis pensat en nosaltres.

   Respecte a les joguines, actualment no estem homologats per fer recollida a domicili, però disposem de gàbies on dipositar les joguines als punts verds de la ciutat de Barcelona. A continuació li facilito un enllaç amb la ubicació dels punts verds: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=ziIq9s5ODXy8.kOpVCfW_fXjo

   De totes maneres, per una i altra opció, pot apropar tant la roba com les joguines a la seu principal de la nostra Fundació: Ramon Llull, 430-438, 08930 Sant Adrià de Besòs (Barcelona): https://goo.gl/maps/31F5c7UsrUA2

   Esperem haver resolt la seva consulta,
   Salutacions,

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.