«

»

La certificació energètica, una oportunitat laboral

El passat més de desembre vam celebrar la clausura del programa de certificacions energètiques desenvolupat a la Fundació, un curs d’inserció laboral que ha format a 12 persones del districte de Sant Martí com a tècnics auxiliars i els ha permès treballar durant 4 mesos.

Aquest projecte d’inserció laboral ha estat promogut per l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb tres empreses privades i la Fundació. Les persones a qui s’ha adreçat havien de provenir del districte de Sant Martí, amb un títol de cicle formatiu de grau mitjà i estar a l’atur des de feia més d’un any. El curs va tenir una part teòrica, que es va fer durant el mes de juliol idesprés, la Fundació ha fet un contracte remunerat de 4 mesos als treballadors per treballar en la certificació energètica de 18 edificis públics del districte.

Aquest últim fet és molt destacable, ja que el Reial decret 235/2013 fa obligatori el certificat energètic per als edificis d’habitatges nous, els públics de més de 500 m² i els edificis o locals que es venguin o es lloguin a un nou arrendatari. Aquesta mesura ha generat una nova oportunitat en el mercat laboral per a totes les persones que estiguin qualificades per tramitar aquest tipus de certificat.

Aquest ha estat el primer curs sobre certificacions energètiques que s’ha engegat des de l’Ajuntament a la ciutat. Els bons resultats han fet que ja es treballi per continuar en aquesta línia de plans ocupacionals i posar en marxa una segona edició del projecte.

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/la-certificacio-energetica-una-oportunitat-laboral/

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.