«

»

La primera edició de “Recicla tu hogar, comparte tu casa” recapta més de 18 tones de roba i 5.000 euros destinats a famílies en risc d’exclusió social.

“Recicla tu ropa de hogar, comparte tu casa” és el títol de la campanya de recollida de roba de llar impulsada per TEXTURA – Interiors conjuntament amb la Fundació Formació i Treball a través del seu projecte Roba Amiga.

Durant els mesos de maig i octubre totes aquelles persones que van entrar a les botigues de Textura van tenir l’oportunitat de participar en l’experiència de recollida de roba de llar de segona mà. Per a això, només van haver de dipositar aquesta roba als contenidors situats a les 74 botigues de Textura a Espanya i a canvi van obtenir xecs de descompte segons els kg dipositats. Amb aquest gest, els participants en la campanya, han aconseguit donar una nova oportunitat a aquells tèxtils que ja no utilitzaven i quedaven emmagatzemats en els seus armaris.

A més, al mes d’octubre, coincidint amb el mes solidari que anualment celebra Textura, es va ampliar la campanya oferint la possibilitat de realitzar donatius econòmics adreçats a la Fundació. La recaptació ha ascendit a 5.200€ que aniran destinats al Programa d’Entrega Social que desenvolupa la Fundació Formació i Treball des de fa més de vint anys.

Durant el 2015 la Fundació va atendre més de 4.000 famílies a través del seu Programa d’Entrega Social; famílies derivades de Càritas i Serveis Socials de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat).

L’acció solidària ha comptat amb el suport de AERESS (Asociación Española de Recuperadores de Economía Social y Solidaria) i la col·laboració de 20 entitats socials que faran possible la seva posada en marxa: Fundació Formació i Treball, Adad L’Encant, Troballes, Nou Grapats, Proyecto Abraham, Recumadrid, Proyecto Lázaro, Reciplana, El Rastrell, Mestral, Deixalles, Riquirraque, Emaús Fundación Social, Traperos Emaús Navarra, Chaviar, Cáritas Jaca, Madre Coraje, Cáritas Don Benito, Instituto Benéfico Social Padre Rubinos y Cáritas Burgos.

Donar roba és una petita acció que ajuda a canviar la vida de moltes persones. A més de l’assistència a famílies, el procés de recuperació de roba permet generar llocs de treball adreçats a les persones en risc d’exclusió social que són ateses per les entitats socials col·laboradores.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fundació Formació i Treball (www.formacioitreball.org) és una entitat promoguda el 1992 per Càritas Diocesana de Barcelona que treballa per una societat més inclusiva, justa i solidària a Barcelona i Tarragona. Per assolir aquest objectiu, la Fundació crea iniciatives socials que li permeten generar oportunitats laborals i formatives per a la inclusió social de persones en situació de risc d’exclusió social; i alhora, gestionar i dignificar el Programa d’Entrega Social dirigit a famílies amb escassos recursos econòmics. Durant 2015 l’acció social de Formació i Treball va aconseguir donar feina a 763 persones.

L’Associació Espanyola de Recuperadors d’Economia Social i Solidària (AERESS), és una associació sense ànim de lucre constituïda el 1994 com a plataforma, a nivell estatal, d’entitats que es dediquen a la reducció, reutilització i reciclatge de residus, amb un objectiu de transformació social i de promoció de la inserció sociolaboral de persones en situació o en risc d’exclusió social.

Més Informació

Alexandra González (Fundació Formació i Treball)

alexandra@formacioitreball.org Tel. 608 66 36 53

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/la-primera-edicio-de-recicla-tu-hogar-comparte-tu-casa-recapta-mes-de-18-tones-de-roba-i-5-000-euros-destinats-a-families-en-risc-dexclusio-social/

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.