«

»

L’Obra Social “la Caixa” destina 47.000 euros a Formació i Treball

Aquest últim trimestre, l’Obra Social “la Caixa” ens ha concedit ajuts per valor de 47.000 euros repartits en dues convocatòries del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials. Aquest Programa té com a objectiu oferir suport a les organitzacions no lucratives que treballen al territori i que desenvolupen projectes adreçats a millorar les oportunitats de feina i la inserció sociolaboral de les persones en risc o situació d’exclusió social tant en el mercat laboral ordinari com en el mercat laboral específic.

 

 

En el primer cas, el projecte seleccionat es portarà a terme a la delegació tarragonina de la Fundació amb l’objectiu d’obrir noves vies d’inserció laboral, a través de la participació dinàmica i compromesa d’entre 12 i 15 voluntaris per a la realització dels programes dirigits a col·lectius amb especials dificultats d’integració i així afavorir la seva inclusió social i posterior inserció laboral.

El programa tractarà de potenciar la implicació del voluntariat per tal de desenvolupar programes socials en l’àmbit comarcal del Tarragonès.

 

En segon lloc, ha estat escollit un segon projecte, denominat HOSTALFIT, que consisteix en la realització d’itineraris formatius i d’inserció dirigits a joves, amb l’objectiu de capacitar-los com “Ajudant empleat/da en establiments de restauració”. Els itineraris inclouen formació tècnic-professional, pràctiques laborals en empreses i seguiment individualitzat per aconseguir la inserció laboral. La finalitat d’HOSTALFIT és la capacitació i qualificació professional de joves entre 16 i 35 anys en el sector de l’Hostaleria, concretament en l’ofici de cambrer per a restaurants i bars, i la seva posterior inserció en el mercat laboral.

 

Durant els mesos d’agost i setembre de 2012, Albert Alberich, Director de la Fundació Privada Formació i Treball, i Inmaculada Pich, Directora d´Àrea de Negoci de “la Caixa” a Poble Nou-Besòs han signat els convenis que donaran suport al desenvolupament dels projectes presentats per l’entitat al Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials que convoca anualment l’Obra Social ”la Caixa”.

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/lobra-social-la-caixa-destina-47-000-euros-a-formacio-i-treball/

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.