«

»

Més de 3.900 famílies han rebut roba, mobiliari i altres ajudes tècniques gràcies al Programa d’Entrega Social de la Fundació Formació i Treball

» Amb l’objectiu de dignificar aquest assistència, l’escenari on es realitzen les entregues trenca amb l’estètica habitual, oferint espais oberts al públic (com establiment de venda) en el que conviuen persones que sol·liciten aquesta ajuda amb clients del propi establiment.

» La valoració econòmica de les entregues realitzades en el darrer any s’estima en 590.000€.

El Programa d’Entrega Social, amb més de vint anys de trajectòria, té per objectiu proporcionar, d’una manera digna, articles imprescindibles per a la vida diària (majoritàriament roba, mobles, joguines, material de puericultura i ortopèdia) a persones i famílies amb escassos recursos econòmics, que prèviament són derivades pels Serveis Socials Municipals dels Ajuntaments de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i Ajuntament de L’Hospitalet) i Càritas Diocesana de Barcelona.

Al costat d’aquestes institucions, el programa compta amb la col·laboració de particulars i empreses que mostren el seu suport al projecte a través de la donació d’aquests productes en bon estat amb la finalitat de que puguin ser reutilitzats per altres famílies. El sistema de recollida, selecció i recuperació d’aquest material és un altre dels pilars fonamentals del projecte, ja que permet la creació i la consolidació de llocs de treballa dirigits a col·lectius en risc d’exclusió (en el darrer any, més de 25).

El balanç del 2016 tanca amb l’assistència a 3.909 famílies de la província catalana amb l’objectiu d’ajudar a millorar la seva qualitat de vida. Entre els diferents beneficis que ofereix aquest sistema, a més de l’entrega digna, destaca que quan els infants acompanyen a les seves famílies a recollir aquest material, ells no perceben que es tracta d’un servei assistencial.

Com funciona?

El sistema es molt senzill, s’intenta traslladar al màxim la realitat d’un establiment de venda al detall, de manera que només detectem que és una persona derivada de Serveis Socials o de Càritas en el moment en que s’efectua el “pagament” pel producte que es vol adquirir.

Aquest “pagament”, en comptes de realitzar-ho la persona directament, es tramita mitjançant un “xec” que proporciona Serveis Socials o Càritas en el que s’indica (en funció de l’estudi que prèviament realitza el seu assistent social) la quantitat econòmica a bescanviar per productes que ofereix la botiga, així com la tipologia de producte a adquirir (roba, sabates, mobles, joguines, etc.).

El pagament real d’aquest producte és el resultat de la cofinanciació entre els pertinents Ajuntamients implicats, Càritas, així com la pròpia Fundació.

 

Característiques principals del Programa d’Entrega Social:

Espais normalitzats: L’establiment en el que es realitza l’entrega es presenta amb l’estètica d’una botiga de venda al detall, diferenciant l’oferta de productes a partir de les seccions (roba, sabates, mobiliari, joguines, ajuts tècnics, etc.).

Horaris comercials: S’ofereix una obertura seguint les pautes comercials, de dilluns a divendres de 10h a 18.30h sense interrupcions, així com dissabtes de 10h a 14h.

Clients: El tractament de la persona es realitza com un client de botiga, oferint per part del dependent/a un tractament i assessorament personalitzat per facilitar l’adquisició del producte.

Productes: Aquests es presenten etiquetats, marcatge en el que s’indica el preu de l’adquisició. D’aquesta forma, quan la persona es presenta al mostrador, pot establir-se una suma total de la “compra” que es descomptarà a la quantia del “xec” proporcionat pel Servei Social corresponent o be Càritas.

Elecció de producte: Tot i que l’assistent social que envia a la persona a la botiga determina quina tipologia de producte requereix, és la persona qui escull finalment el producte en funció de les seves necessitats i gustos personals.

El resultat és un espai de trobada en el que s’aconsegueix eliminar l’estigmatització que moltes vegades reben les persones que sol·liciten aqueta ajuda.

 

Ampliacions del programa

D’altra banda, al llarg del 2016 i per quart any consecutiu s’ha desenvolupat el Programa de Formació i Inserció Sociolaboral. Amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones derivades dels Serveis Socials Municipals de l’Ajuntament de Barcelona, s’han realitzat dos itineraris formatius en el sector de la restauració i la cuina. Dels 29 participants del projecte, 24 han finalitzat el procés i el 54% de les persones que han completat l’itinerari amb estada de pràctiques en empreses han trobat feina.

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/mes-de-3-900-families-han-rebut-roba-mobiliari-i-altres-ajudes-tecniques-gracies-al-programa-dentrega-social-de-la-fundacio-formacio-i-treball/

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.