«

»

Més de 4.000 famílies ateses al Programa d’Entrega Social

  • Un any més la Fundació Formació i Treball tanca les xifres del Programa d’Entrega Social amb un increment del 4,43% de famílies ateses.
  • La valoració econòmica de les donacions en espècie rebudes dirigides al programa d’estima en 639.000€.

El Programa d’Entrega Social, amb més de vint anys de trajectòria, té per objectiu el proveir d’articles imprescindibles per a la vida diària (majoritàriament roba, mobles i joguines) a persones i famílies amb escassos recursos econòmics, que són derivades pels Serveis Socials d’Ajuntaments de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i l’Ajuntament de l’Hospitalet), i Càritas Diocesana de Barcelona.

Aquest 2015 la Fundació ha donat assistència a 4.005 famílies per tal d’ajudar a cobrir les seves necessitats bàsiques de roba, mobles i joguines. Aquestes entregues de material han estat possible a través del bon funcionament del programa de donacions en espècie que desenvolupa la Fundació, dirigit a particulars i empreses.

Enguany, de nou, amb el suport dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Badalona i l’Hospitalet del Llobregat, el quals a través del servei de recollida a domicili o bé a través de les donacions als contenidors taronja Roba Amiga han participat en la iniciativa. A més també ha comptat amb la permanent col·laboració de 480 empreses d’arreu de Catalunya compromeses amb la inclusió.

Ampliacions del programa

Desenvolupat des dels orígens de la Fundació (1992), el programa ha anat evolucionant i estenent la seva cobertura per tal de donar resposta a les necessitats dels col·lectius més vulnerables de la societat. Al 2012, va obrir la línia “Bressol”, dedicada a millorar la qualitat de vida dels nens i nenes que provenen de famílies en risc d’exclusió social en l’àrea de Barcelona; aquesta nova línia ha proveït de material de puericultura a 2.468 famílies amb infants.

A més, al 2013, es va ampliar l’actuació del projecte a través del “Programa de Formació i Inserció Sociolaboral” dedicat a millorar l’ocupabilitat de les persones derivades dels Serveis Socials Municipals de l’Ajuntament de Barcelona. Des de la seva posada en marxa 82 persones han finalitzat aquests itineraris de suport a la recerca de feina, assolint un 29,30% la contractació al mercat laboral ordinari.

Fundació Formació i Treball és una entitat promoguda l’any 1992 per Càritas Diocesana de Barcelona que treballa per una societat més inclusiva, justa i solidària a Barcelona i Tarragona. Per assolir aquest objectiu, la Fundació crea iniciatives socials que li permeten generar oportunitats laborals i formatives per a la inclusió social de persones en situació de risc d’exclusió social; i alhora, gestionar i dignificar el Programa d’Entrega Social dirigit a famílies amb escassos recursos econòmics. Durant 2015 l’acció social de Formació i Treball va aconseguir donar feina a 763 persones.

Més informació:
Alexandra González
M. (+34) 608 66 36 53
alexandra@formacioitreball.org

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/mes-de-4-000-families-ateses-al-programa-dentrega-social/

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.