«

»

Obtenció de segell “ONG Acredita” per la Fundación Lealtad

Aquesta setmana la Fundació Lealtad, institució independent i sense ànim de lucre, ha atorgat a la Fundació Formació i Treball el segell “ONG Acreditada”. Es tracta d’un distintiu únic a Espanya que ajuda als donants a reconèixer de forma clara i senzilla a aquelles ONG que compleixen les seves actuals exigències de transparència i eficàcia en la gestió. Gràcies al segell, els donants sabran que la Fundació Formació i Treball centra els seus esforços en les àrees en les que té experiència, que la seva comunicació és fiable i no indueix a error o que poden conèixer el percentatge de despeses que destina a la seva missió, entre altres indicadors.

La concessió de l’acreditació és resultat de l’anàlisi realitzada per la Fundació Lealtad, que ha conclòs que la Fundació Formació i Treball compleix íntegrament als 9 Principis de Transparència i Bones Pràctiques. “La Fundació ha contrastat, entre altres punts, el bon funcionament de l’òrgan de govern de l’ONG per al compliment de les seves responsabilitats i l’ús eficaç dels seus recursos, si l’entitat és sostenible i si la seva comunicació és fiable, així com la coherència de les seves activitats amb la seva missió d’interès general “, ha indicat Patricia de Roda, directora general de la Fundació Lealtad.

El segell “ONG acreditada” té una vigència de dos anys i Fundació Formació i Treball està autoritzada a utilitzar-lo en els seus materials de comunicació i captació de fons. “La societat espanyola ha evolucionat i és ara més exigent pel que fa a totes les institucions, incloses les ONG. Amb el segell de la Fundació Lealtad, els ciutadans i les empreses han de reconèixer a la Fundació Formació i Treball com una ONG a la qual donar amb un plus de confiança “, ha assenyalat de Roda.

El segell “ONG Acreditada” i el seu rigorós procés de concessió estan avalats per l’experiència de la Fundació Lleialtat que des de l’any 2001 ha analitzat a més de 270 ONG i elaborat més de 1.000 informes de transparència i bones pràctiques. La seva metodologia ha estat reconeguda nacional i internacionalment. A l’acreditació poden optar ONG de diferent perfil: associacions i fundacions, grans i petites, que desenvolupin projectes de cooperació al desenvolupament i acció humanitària, atenció a col·lectius desfavorits a Espanya i medi ambient. Els 9 Principis analitzats agrupen més de 40 indicadors de transparència i bones pràctiques. La informació completa amb els resultats de l’anàlisi de la Fundació Formació i Treball es pot consultar a www.fundacionlealtad.org.

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/obtencio-de-segell-ong-acredita-per-la-fundacion-lealtad/

2 comentaris

  1. mercè

    Tinc una certa experiencia amb el tema ONGs i sempre he pensat que la vostra trajectoria era cada vegada mes responsable i molt clara amb totes les ampliacions que heu fet i sobre tot el tema economic era clar. Per aixó estic contentissima de que pugueu gaudir d’aquesta distincio. Jo, que no sóc ningú, ja us l’havia donat.

    1. alexandra

      És un plaer llegir paraules com aquestes, ens donen un bon impuls i més motivació per treballar.

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.