«

»

Participem per primer cop a les comarques tarragonines al Programa de reinserció sociolaboral REINCORPORA, subvencionat per l’Obra Social de “la Caixa”

El Programa, que va començar el mes de febrer d’aquest any i acaba el proper setembre, ens permet dur a terme 17 itineraris socials i laborals a través d’una formació específica, “Ajudant de Cuina”, així com també, la realització de tallers i activitats transversals (recerca de feina, habilitats comunicatives, talles de gènere i medi ambient, etc.). Després d’aquesta formació que acaba en breu, els alumnes duran a terme les pràctiques laborals en empresa aquest proper mes de juny.

A banda de la formació i la pràctica, un objectiu important d’aquest programa és la realització de sessions d’Aprenentatge-Servei, on els beneficiaris fomenten competències, habilitats i valors, així com la participació social i el compromís cívic, alhora que es desenvolupen amb l’ofici per al qual s’estan formant. Durant el mes de maig, els alumnes han realitzat dues sessions d’Aprenentatge-Servei:

 

  • El dia 13 de maig un grup de dotze joves de l’Institut Ramón Barbat del municipi de Vila-seca, va venir a veure com els alumnes treballen a la cuina, i aquests, van fer-los una classe pràctica primer de com fer una recepta bona i saludable, uns creps fets a casa. Després, a les instal·lacions de FiT Vila-seca, els alumnes del curs de cuina, van fer una classe més teòrica sobre la cuina en general i sobre els riscos laborals en particular, realitzant ells mateixos la presentació digital i l’exposició davant dels nois de l’IES.
  • El dia 21 de maig en motiu de la celebració del dia de la família, els participants del programa Reincorpora van amenitzar la festa als avis i familiars de la Residència Vila-seca. L’activitat va consistir en la prèvia preparació d’un càtering per berenar, i després, en la realització per grups i tallers del sopar d’aquella nit, dinamitzats pels nostres alumnes i amb la col·laboració dels avis i el personal de la residència. Un menú espectacular, que va fer gaudir als avis ja que aquell dia tenien tots permís del metge i no els calia seguir cap dieta! Amanides i gaspatxo de primer, fideuà de segon, i broquetes de fruita amb xocolata o melmelada de postres! Va ser una bonica experiència, on uns i altres van sentir-se part del mateix projecte.

 

A continuació us deixem algunes instantànies de les jornades!

 

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/participem-per-primer-cop-a-les-comarques-tarragonines-al-programa-de-reinsercio-sociolaboral-reincorpora-subvencionat-per-lobra-social-de-la-caixa/

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.