«

»

Posem en funcionament el BiciPark al solar del carrer Numància

Sota l’objectiu de desenvolupar projectes amb contingut social en solars abandonats on estava previst edificar-hi abans de l’entrada de la crisi neix l’anomenat Pla BUITS impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i que, en la seva aplicació al solar del carrer Numància, implanta des del passat dimarts el projecte BiciPark, un parking vigilat de bicicletes.

El BiciPark és un servei d’ampli abast en relació a la bicicleta, novedós a la ciutat de Barcelona en la línia del model implantat als Països Baixos i que desarrollan personas que padecen un alto grado de vulnerabilidad. Des d’aquest dimarts el solar del carrer Numància gaudeix d’un aparcament vigilat de bicicletes que afavoreix la mobilitat sostenible i la inserció sociolaboral promogut per la entitat.

La Fundació busca amb això oferir un servei de qualitat en la vigilància i custòdia de bicicletes. El projecte inclou també serveis addicionals relacionats amb el món de la bici, com ara la reparació i manteniment de bicicletes. Progressivament, s’anirant implantant nous serveis, com el lloguer de bicicletes, la venda de bicicletes de segona mà o la venda de bicicletes noves fabricades per entitats socials.

El primer dia d’obertura de servei, aquest 22 d’abril, ha estat clau per acabar de fer la posada a punt i començar a donar d’alta als primers clients per fer-se abonaments mensuals. Malgrat la pluja que ens ha acompanyat durant bona part de la jornada, força gent ha vingut a interessar-se i preguntar pel funcionament del BiciPark. Esperem molt aviat està a ple rendiment i tenir l’aparcament ple de bicicletes!!

Us informem de les tarifes:

Tarifes diàries:

  • Fins a 4 hores d’aparcament: 0,50€
  • 1 dia: 1€

Abonaments (promoció de llançament):

  • Mensual: 8€
  • Trimestral: 22€ + 1 manteniment bàsic gratuït
  • Semestral: 40€ + 2 manteniments bàsics gratuïts

Un projecte singular amb valor afegit

El primer BiciPark es va inaugurar a Vilanova i La Geltrú l’any 2013. L’objectiu d’aquesta iniciativa és ampliar aquesta xarxa de BiciParks a altres municipis de Catalunya, ja siguin gestionats per la pròpia Fundació Formació i Treball o en col·laboració amb altres entitats sense afany de lucre.

Més informació: http://bicipark.org

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/posem-en-funcionament-el-bicipark-al-solar-del-carrer-numancia/

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.