«

»

un pas MÉS: l’emprenedoria com a forma d’autoocupació

Formació i Treball ha decidit crear el projecte Un Pas Més per oferir un servei de formació i assessorament en emprenedoria a persones en risc d’exclusió social que vulguin crear la seva pròpia empresa. Amb aquest programa, la Fundació vol donar una resposta complementària a l’actual situació de crisi i afavorir l’autoocupació com una de les sortides per lluitar contra la pobresa i l’exclusió social.

El projecte s’ha iniciat el mes d’agost de 2012 i participaran 40 persones en la seva primera edició que finalitzarà a finals d’aquest any. Durant aquest període, les persones integrants del programa rebran els diferents serveis que formen el programa: formació en grup sobre eines bàsiques de gestió empresarial; assessorament individualitzat; i seguiment d’un mentor especialitzat que contribueixi a fer viable la seva iniciativa empresarial. Tanmateix, s’establiran acords amb entitats financeres per tal d’afavorir l’accés al finançament necessari per a l’inici de l’activitat. Està previst, en una segona etapa, oferir un conjunt de serveis de suport a la gestió microempresarial (gestió tributs, altes seguretat social, comptabilitat, mediació comercial, etc.) que afavoreixi el creixement i consolidació dels projectes empresarials.

Per a la realització d’aquest programa, Formació i Treball compta amb la col·laboració d’un grup de voluntaris experts en gestió empresarial, que realitzaran tasques de formació i mentoria als emprenedors participants.

Inicialment, un dels camps on s’ha identificat un elevat potencial per a impulsar iniciatives emprenedores és en el mercat de serveis d’atenció domiciliària, especialment en tots aquells serveis relacionats amb el servei i atenció a les persones grans o dependents. Per aquesta raó, Formació i Treball prioritzarà accions i acords amb entitats i empreses d’aquest sector.

Aquest programa es realitza dins del marc del Programa Operatiu “Lluita contra la discriminació” (convocatòria extraordinària 2012), en col·laboració amb Càritas i cofinançat pel Fons Social Europeu.

Més informació

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/un-pas-mes-lemprenedoria-com-a-forma-dautoocupacio/

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.