Formació i Treball participa a la primera desfilada de roba de segona mà a la 080 Barcelona Fashion

31 octubre 2022 Notícies

La Fundació Formació i Treball ha participat en la 30a edició de la 080 Barcelona Fashion en el marc del reborn Fashion Show amb una desfilada de roba reciclada i reutilitzada, organitzada per l’Agència de Residus de Catalunya. D’aquesta manera la Fundació ha pogut mostrar el seu compromís amb l’economia circular i amb el medi ambient mostrant algunes de les peces de roba que es poden trobar als nostres establiments Botiga Amiga amb Moda re- a través dels estilismes que han preparat Fermin+Gilles. Unes botigues que aposten per un espai de consum sostenible reutilitzant béns de segona mà i afavorint alhora la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social.

El Reborn Fashion Show dins la 080 de Barcelona ha sigut la novetat d’enguany on, a banda de Formació i Treball, també han participat altres entitats de reciclatge tèxtil amb l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat d’incrementar la durabilitat de la roba i reduir la petjada ecològica que afecta el planeta, ja que és la segona indústria més contaminant del món.

En aquest sentit, el projecte tèxtil de la Fundació abraça un vessant social i sostenible que, sota un model d’economia circular aconsegueix generar llocs de feina, resol necessitats poc cobertes de roba en persones vulnerables i, a la vegada, redueix la generació de residus. A través dels establiments Botiga Amiga amb Moda re-, la Fundació aconsegueix trencar amb els estigmes de consum de la roba usada alhora que gestiona l’entrega social a persones vulnerables.

Durant el 2021, la Fundació va recollir i gestionar més de 21.000 tones de roba utilitzada en les diferents plantes de tractament tèxtil repartides pel territori català. Un 55% de la roba recollida es va preparar per a la seva reutilització a les nostres botigues, un 40% es va preparar per al seu reciclatge per crear noves fibres, i un 5% van ser impropis o residus.

La línia tèxtil de la Fundació promou i impulsa projectes que tenen un quàdruple impacte: social, cobrint una necessitat bàsica insuficientment resolta i/o desenvolupant itineraris sociolaborals per a col·lectius en situació de vulnerabilitat; mediambiental, reduint la generació de residus i allargant el seu cicle de vida; econòmic, creant llocs de feina, sostenibles en el temps i dirigits en exclusiva a persones vulnerables; i comunitari, afavorint propostes de proximitat al i des del territori.VEURE TOTES LES NOVETATS