20 nous emprenedors han començat la seva activitat a través del Punt d’Autoocupació Incorpora de Tarragona

27 febrer 2018 Notícies

20 persones que es trobaven en una situació sociolaboral de vulnerabilitat han trobat feina gràcies a l’autoocupació a Tarragona durant 2017 a través del Punt d’Autocupació Incorpora (PAI) que desenvolupa la Fundació Formació i Treball, un 53% més que l’any anterior.

Al llarg de l’exercici del 2017 han estat ateses a les oficines del PAI un total de 98 persones. El perfil dels usuaris que han acudit ha estat: Al voltant del 80% persones que es trobaven sense feina o aquesta era precària i més del 75% no tenien coneixements previs en emprenedoria. A més, el 90% necessitaven ajuda econòmica per poder emprendre. “Formar part el mercat laboral no és una tasca fàcil sobretot si ja partim d’una situació personal i familiar difícil per això, el millor és poder optar a totes les opcions possibles. La autoocupació pot ser una i els canvis en el mercat ens ho confirmen, treballar per compte propi com a autònom pot convertir-se en la millor de les opcions.” Afirma, Maria Jurado, tècnica d’autocupació del PAI a Tarragona.

Per facilitar que l’autocupació sigui una possibilitat per als col·lectius més vulnerables de la societat, des de la Fundació Formació i Treball portem 2 anys, i comencem ara el tercer, desenvolupant aquest Punt d’Autocupació Incorpora. Un espai on totes aquelles persones que tenen inquietud emprenedora o que creuen que autoocupar-se pot ser l’oportunitat de incorporar-se al mercat laboral, poden acudir per assessorar-se.

El resultat és evident 20 noves empreses / autònoms han complert el seu somni d’emprendre amb el suport del PAI i són el reflex que demostra que realment l’esperit emprenedor de la província està en auge. Restaurants, bars, Botigues de barri, Autònoms … són alguns dels exemples. Tal i com puntualitza Maria Jurado “no són grans empreses, normalment és tracta de petits negocis que donen feina i dinamitzen el comerç dels pobles. També assessorem pels dubtes que puguin sortir abans de fer-se autònom”.

Què ofereix el PAI

 El PAI sorgeix per poder ajudar, assessorar i acompanyar a totes aquelles persones què volen però no saben com, o no tenen els recursos per incorporar-se al mercat laboral per compte propi. Ajudem de manera gratuïta a fer un estudi de mercat, un estudi de viabilitat i un complert pla de negoci; també ajudem en la recerca de finançament. (Tenim un acord amb Microbank a partir del qual els nostres usuaris poden optar a condicions avantatjoses). Ho fem de manera molt personalitzada per tal de minimitzar els riscos i assegurar en la mesura de lo possible l’èxit dels projectes.

Noves maneres d’aconseguir la inserció laboral.

Amb aquest objectiu i metodologia durant 2018 des de Formació i Treball, la Fundació Amiga, continuarem treballant per l’autoocupació gràcies a aquesta aposta de l’Obra Social “la Caixa”, que mitjançant el programa Incorpora ens permet 1 any més poder donar suport als nous emprenedors de la província de Tarragona.

Per a més informació sobre aquest servei, avantatges i com accedir-hi es pot concertar cita prèvia al telèfon o la adreça de correu aquí detallat:
977 39 62 91 // 626 99 31 04 // mjurado@formacioitreball.org
C / Apodaca Nº12.-Tercera planta. TarragonaVEURE TOTES LES NOVETATS