Insistim: primer, les persones. Formació, inserció, mercat laboral ordinari, activitats econòmiques… Totes les activitats que duem a terme des de totes les perspectives possibles tenen la missió de donar resposta a primeres necessitats per a persones vulnerables. Perquè, des del primer dia, des d’aquell moment en què Càritas va donar-nos la mà per començar el nostre camí, hem treballat sempre al servei de les persones, que són, insistim, el primer.
Així, i empesos per l’afany d’ajudar aquells que més ho requereixen, la Fundació, des de sempre, no només ha volgut oferir formació per trobar feina, sinó que també ha apostat per l’entrega social de productes de primera necessitat, com ara roba, mobles o joguines, a famílies vulnerables. I no només importa el què, també valorem el com, de forma que apostem per la dignificació d’aquesta entrega, amb la pròpia tria de productes per part dels usuaris. Aquí tothom és client, un client més. I, per això, a les nostres Botiga Amiga són ells qui escullen els productes que desitgen, perquè tots tenim els nostres gustos i preferències i defensar-los és fonamental per viure de forma digna.
I, si parlem d’entrega, també ens hem de centrar en l’alimentària. Actualment, disposem de dues vies: la primera és Taula Amiga, el nostre menjador social a Tarragona. La seva missió és donar resposta a la necessitat bàsica d’alimentació i nutrició de persones sense recursos de la ciutat. Amb el temps, però, Taula Amiga s’ha convertit no només en un espai de restauració, sinó que també parlem d’interacció entre usuaris, voluntariat i l’equip de treballadors que cada dia conflueixen al restaurant. Restaurant? Sí, l’objectiu de Taula Amiga és dignificar l’entrega d’aliments. I, per aconseguir-ho de forma plena, a banda d’entregar els menús calents a taula, també es donen bosses d’aliments per ser cuinats a casa i, d’aquesta manera, proporcionar a les famílies l’oportunitat de fer-se el seu propi menjar al seu gust. Perquè puguem viure en una societat sana i forta, és imprescindible que els més menuts de les llars rebin una bona alimentació, ells són el nostre futur, el nosaltres d’aquí uns anys.
La Fundació Amiga: Qui hi ha al darrera
Un equip que destaca per la seva heterogeneïtat, dones i homes, joves i grans, d’orígens i trajectòries professionals molt diferents que conformen un grup de persones implicades i identificades amb la missió de la Fundació.
Aquest 2017, 182 persones han donat vida i formen part de l’estructura tècnica, vetllant per mantenir l’equilibri entre la dimensió social i la comercial, i acompanyant les 332 persones que, a través dels seus contractes d’inserció, han fet possible cadascuna de les activitats comercials que s’han dut a terme (més de quinze línies de negoci). Aquesta contractació s’emmarca dins del programa d’accions per a la millora de l’ocupació i la inserció laboral dels col·lectius en risc o situació d’exclusió social està subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i cofinançats pel Fons Social europeu segons l’ordre TSF/235/2017 de 13 d’octubre que abasta: a Formació i Treball Empresa d’Inserció a les línies 1, 2, 3 i 4; a Roba Amiga a les línies 1, 2, 3 i 4; i a Recibaix a les línies 1,2 i 4.
A elles, s’hi afegeixen els 99 voluntaris i voluntàries, figura que, des d’aquell novembre de 1986, ha estat imprescindible per a la Fundació i li ha atorgat la personalitat que avui dia té.
Expertise. Una paraula i tot un món al darrere. L’experiència és la font de la qual bevem a la Fundació. Tots els coneixements, competències i habilitats de totes aquelles persones que decideixen compartir amb nosaltres el seu temps, són essencials per al nostre present i futur. El voluntariat de la Fundació és format per persones que posen a disposició de l’Entitat tota la seva trajectòria i que instrueixen i recolzen les activitats que es duen a terme. Per això, el seu valor és tan gran per a nosaltres,
perquè el seu bagatge és el nostre tresor.
Amb la col·laboració de: