26.7 tones de material recollit del Donation Room serà destinat a entitats del tercer sector

15 abril 2019 Notícies

Donation Room és un projecte que es desenvolupa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i la Fira de Barcelona amb l’objectiu de promoure l’economia circular donant una sortida social i sostenible a materials, equipaments i mobiliari sobrant del Mobile World Congress (GSMA) a entitats del tercer sector.

Un impacte mediambiental positiu en el que s’afegeix també la creació llocs de feina per a persones vulnerables per fer viable el projecte. Un any més, des de la Fundació Formació i Treball ens han contractat per desenvolupar el servei de recollida, magatzem i logística. Un cop finalitzat el congrés, es realitza la recollida, es fa un inventari total i es distribueix entre les diferents entitats beneficiàries en funció de les seves demandes i necessitats.

Tot aquest projecte ha fet possible la recuperació de 26,7 Tones de material gràcies un gran equip 30 de persones, 16 de les quals eren de la Fundació Formació i Treball i 12 d’aquestes, en situació de vulnerabilitat.

Entre el material recollit, destaquem la recuperació d’armaris, bancs, cadires, mòduls de mobles, tamborets, sofàs, taules, butaques, mostradors, etc. fins material tèxtil com moqueta, cortines, mantes o material d’ornamentació com serien gots, làmpades, parament de la llar, quadres, fustes, lones, papereres, prestatgeries, entre d’altres.

Entitats com la Nau, Pont Solidari (que a la seva vegada reparteixen a altres entitats), Festes de Gràcia, Can Batlló, Càritas Diocesana de Barcelona, Fundació IRES, La Marina, la Federació d’entitats de Festes Majors de Sants i la nostra Fundació són part de les organitzacions del tercer sector beneficiàries d’aquets materials.

Uns dels aspectes positius a mencionar d’aquest gran projecte és el gran impacte que genera: la utilització d’un model d’economia circular de triple impacte. Un dels objectius es procurar mantenir i donar suport al canvi fins arribar a una economia eficient en el ús del recurs. Es necessita fer front a la sostenibilitat econòmica generant llocs de treball, utilitzant més materials que generen menys residus i reduint la emissió de Co2 a través de la recuperació, reparació i reutilització d’aquets materials donats.

Els mobles adjudicats a Formació i Treball en aquest projecte és, per una banda, el de destinar part del material a persones i famílies en situació de vulnerabilitat, mitjançant Programes d’Entrega Social, o per altra banda la distribució de material a través de  diferents projectes com l’Escola d’Hosteleria D’ins o a través de la nostra xarxa de Botiga Amiga.

Aquesta activitat s’emmarca dins del Programa d’Entrega Social (amb el suport  de l’Ajuntament de Barcelona).

Resultado de imagen de fundacio formacio i treball           Resultado de imagen de gsma     

 

 

 

 VEURE TOTES LES NOVETATS