332 persones van aconseguir un contracte d’inserció l’any 2017

15 juliol 2018 Notícies

Durant tot l’any 2017, 332 persones van aconseguir un contracte d’inserció. El contracte estable, mínim de sis mesos, a l’Empresa d’Inserció permet a la persona recuperar o adquirir hàbits laborals i especialitzar-se en un ofici per accedir a un lloc de feina al mercat ordinari. Així, un cop la persona dóna el salt a aquest mercat, el seu lloc de feina és ocupat per una altra persona en situació de vulnerabilitat que inicia un nou itinerari d’inserció.

Aquesta xifra suposa un 14% més respecte l’any anterior. A més, de les 176 persones que finalitzen un contracte d’inserció, el 62% han estat contractades en empreses ordinàries. Durant el 2017 hem desenvolupat 20 regularitzacions administratives de persones sense permisos per residir o treballar; fet que els ha permès incorporar-se al mercat laboral amb un contracte d’inserció de durada mínima d’un any. En aquest sentit, podem destacar la col·laboració de Càritas Diocesana de Barcelona, Via Laboral (DGAIA) i Filles de la Caritat.

Aquest programa d’accions per a la millora de l’ocupació i la inserció laboral dels col·lectius en risc o situació d’exclusió social està subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i cofinançats pel Fons Social europeu segons l’ordre TSF/235/2017 de 13 d’octubre que abasta: a Formació i Treball Empresa d’Inserció a les línies 1, 2, 3 i 4; a Roba Amiga a les línies 1, 2, 3 i 4; i a Recibaix a les línies 1,2 i 4.

Pots consultar aquesta i altres dades de la Memòria 2017 aquí.VEURE TOTES LES NOVETATS