La Fundació Formació i Treball ha atès a 47 famílies en situació de vulnerabilitat, durant el primer trimestre de 2024, amb els Programes d’Entrega Social que l’entitat realitza amb la col·laboració dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.
De les 47 famílies derivades pels serveis socials municipals, 37 famílies han pogut adquirir, a través d’un codi QR que assegura l’anonimant i dignifica l’entrega social, peces de roba, complements i calçat de qualsevol tipus, disponible a qualsevol dels 25 punts de venda Moda re- repartits per tot el territori català. A Sant Adrià, concretament, la major part de l’entrega s’ha realitzat a través de la botiga ubicada al mateix municipi, al Carrer Ramon Llull, 430. A més, des de fa unes setmanes, Sant Adrià compta amb un nou punt de venda i entrega a la ciutat, amb l’obertura d’una nova Moda re- al centre de la ciutat, a l’Avinguda de Catalunya, 57. Els começos Moda re- són espais de consum responsables i sostenibles que aposten per la reutilització de la roba i complements en bon estat, fomentant així la recuperació del tèxtil, la segona indústria més contaminant del planeta, alhora que destina els seus ingressos a iniciatives de formació i inclusió laboral de col·lectius vulnerables.
D’altra banda, d’aquestes 47 famílies, 10 famílies han rebut l’entrega de mobles de primera necesitat a través, també, d’un sistema digitalitzat que permet fer més efectiva i eficaç l’entrega social. En aquest sentit, aquestes deu famílies de Sant Adrià de Besòs han pogut anar a la botiga de Fòrum (carrer Ramon Llull, 430), on es centralitza l’entrega de mobles, i amb cita prèvia, ha pogut escollir els mobles segons els seus gustos, preferències o mides. L’entrega de mobles és possible gràcies a la reutilització i re-valorització de voluminosos procedents de la recollida de mobles que es fa des de Formació i Treball, així com també de les donacions de diferents partners com Emma Colchón o IKEA.
L’Entrega Social és un instrument clau per la Fundació, ja que possibilita dignificar les entregues i trencar amb l’estigma de les persones que reben aquesta ajuda. És per aquest motiu que la Fundació treballa constantment amb les diferents entitats públiques per impulsar projectes que dignifiquin les entregues i fugint de l’assistencialisme, trencant esterotips, en espais de consum sostenibles, oberts al públic i normalitzats, que impulsen l’anonimat i la confidencialitat de les persones usuàries de l’Entrega Social i afavoreixen la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social.