A D’ins lluitem contra el malbaratament alimentari!

09 febrer 2022 Notícies

A les cuines de D’ins, a més de treballar en la restauració, el càtering i l’aprenentatge de l’ofici, també treballem per cuidar el planeta i per ajudar a les persones. D’aquesta manera, contribuïm a evitar el malbaratament alimentari, recuperant aliments que anaven a parar a la brossa o bé que ens ha arribat en forma de donacions.

Formem part del Programa Voluntari de Compensació d’Emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC). Aquest programa consisteix a constatar la reducció d’emissions de CO₂ que fem amb la gestió d’excedents alimentaris, un cop aquestes dades estan verificades, aconseguim “crèdits CO₂”. Aquests crèdits es poden adquirir tant per empreses com per persones per cobrir les seves emissions, ajudant al mateix temps, al nostre projecte a continuar creixent gràcies a aquesta dotació econòmica.

Des de Fundació Formació i Treball participem en aquest programa a través d’una part del nostre projecte alimentari, D’ins. Fa uns dies ens van verificar les dades que vam aconseguir durant l’any 2020. Vam recuperar un total de 123.681,91 kg d’aliments que van suposar un estalvi de 45 TN de CO₂ al món. Això és gràcies al fet que recuperant aquests aliments, hem assolit que vagin a parar a la brossa i puguin generar emissions contaminants en tractar d’eliminar-los. Per tant, no només estem donant una nova vida als aliments, sinó que també cuidem al planeta.

Totes aquestes dades no es poden entendre sense tenir en compte l’ajuda que ha significat per aquelles persones que més ho necessiten. Tots aquests aliments recuperats ens han permès transformar-los en àpats de qualitat i saludables que l’any 2020 es van servir 155.630 menús a col·lectius vulnerables a través de menjadors socials. Abans de la pandèmia, l’any 2019, vam formar 231 professionals del sector de la restauració i un 35% van ser inserits al món laboral ordinari. A mitjans del tercer trimestre de l’any passat a tota la Fundació s’havien format 540 persones en diferents àmbits i 426 van ser contractades a algunes de les nostres empreses d’inserció.

 VEURE TOTES LES NOVETATS