Ada Colau: “Tothom pot acabar en una situació d’exclusió”

13 desembre 2019 Notícies

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha inaugurat el nou centre d’inserció laboral dirigit a persones en risc d’exclusió social de la Fundació Formació i Treball. Aquesta nova instal·lació es troba al carrer de Bolívia, al districte de Sant Martí, i neix amb l’objectiu de convertir-se en un espai de referència en el territori que generi un impacte social directe. Colau ha destacat que la feina que desenvolupa la Fundació Formació i Treball “és imprescindible per aconseguir una societat més justa, democràtica i humana. Vivim en una desigualtat que empitjora on tothom pot acabar en una situació d’exclusió i es requereix que actuem a l’alçada del moment amb coresponsabilitat”. L’alcaldessa ha aprofitat per felicitar i agrair la feina als equips de treball i entitats col·laboradores, recordant que tothom pot acabar en una situació d’exclusió.

Per la seva banda, el director de la Fundació, Albert Alberich, ha aprofitat per donar-li a l’alcaldessa el primer exemplar de la revista Inclusiva, que “neix per convertir-se en la veu dels que de vegades no la tenen.Inclusiva és una eina de comunicació al servei de la inclusió sociolaboral, una publicació actual i compromesa, amb una funció divulgativa i alhora estratègica, de promoció i consolidació de la Fundació.

L’entitat està especialitzada en la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social i aposta per convertir aquestes noves instal·lacions en un espai de referencia al territori. En aquest sentit, Susana Zayas, cap de l’Àrea d’Inserció Sociolaboral, ha posat en valor els diferents projectes que es desenvolupen en aquest àmbit en favor de les persones en risc de vulnerabilitat: “Sumar sinergies i establir xarxes és l’únic camí per avançar”, ha afegit.

El nou emplaçament consolida l’abast territorial que el grup Formació i Treball ha anat creant durant més de 27 anys a les comarques del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf i el Tarragonès; la qual cosa permet desenvolupar la tasca social a cada cop més enclavaments arreu de Catalunya. L’entitat va ajudar a què més de 1.400 persones trobessin una oportunitat laboral durant el 2018.VEURE TOTES LES NOVETATS