Alcampo i Moda re- impulsen el primer córner de roba de segona mà en un centre comercial a la ciutat de Barcelona

15 juliol 2021 Notícies

Alcampo ha incorporat un córner de roba de segona mà en el seu centre de Diagonal Mar (Barcelona) en col·laboració amb Moda re-, iniciativa social promoguda per Càritas amb la finalitat d’afavorir la reutilització de roba així com la inclusió sociolaboral de col·lectius vulnerables.

És la primera vegada que Moda re-, un projecte social de Càritas, instal·la un córner en un hipermercat de Barcelona i la segona de l’Estat Espanyol. Aquesta iniciativa pionera a Espanya es va iniciar el passat mes de maig a l’Alcampo de Sant Boi i serà una fórmula que s’estendrà al llarg de 2021 a d’altres centres Alcampo.

El corner Moda re- està gestionat per la Fundació Formació i Treball (entitat promoguda per Càritas Barcelona), està situat a la zona de tèxtil d’Alcampo i compta amb un assortiment d’aproximadament 700 referències amb preus que oscil·laran entre els 2 i els 20 euros, i aniran variant en funció de les diferents ofertes.

La incorporació d’aquest nou córner suposa donar un pas més en pro de l’economia circular i la reducció de residus afavorint a més la integració social de persones en risc d’exclusió social. Moda re- és un projecte social que promou la contractació de persones vulnerables, acompanyant-les través d’un procés d’inserció personalitzat amb l’objectiu d’incorporar-les al mercat laboral, una vegada adquirides les competències professionals necessàries. En concret Moda re-, mitjançant la recollida, la selecció així com la venda de roba, empodera a aquestes persones en oficis de transport, classificació industrial i atenció a client. El projecte compta a Espanya amb 36 plantes de recepció de roba i 3 plantes de tractament situades a Bilbao, València i Barcelona, on les peces són preparades per a la seva reutilització o reciclatge.

Per la seva banda, Alcampo aposta per posar en primera línia una iniciativa social amb un doble objectiu: d’una banda, donar visibilitat al rerefons del projecte Moda re- i d’una altra, conscienciar els consumidors de la importància de la reutilització tèxtil. Per això, Alcampo cedeix l’espai sense benefici, sent la totalitat del marge generat per aquestes vendes destinat a projectes socials vinculats a Càritas.

Alcampo i Moda re- col·laboren des de l’any 2020, després d’arribar a un acord per a la instal·lació de contenidors de recollida de roba de Càritas en els seus pàrquings, cosa que ja és una realitat en una trentena d’hipermercats. A més, Alcampo dona a aquesta entitat les peces de les seves botigues que són aptes per a l’ús però no per a la venda, perquè siguin incloses en els circuits de reutilització, reciclat i donació de Moda re-.

 VEURE TOTES LES NOVETATS