Alcampo i Moda re- impulsen el primer córner de roba de segona mà en centres comercials

14 maig 2021 Cornellà de Llobregat

Alcampo ha incorporat un córner de roba de segona mà en el seu centre de Sant Boi de Llobregat (Barcelona) en col•laboració amb Moda re-, iniciativa social promoguda per Càritas amb la finalitat d’afavorir la reutilització de roba així com la inclusió sociolaboral de col•lectius vulnerables.

És la primera vegada que Moda re-, un projecte social de Càritas, instal•la un córner en un hipermercat. Aquesta iniciativa pionera a Espanya que inicia el seu camí en aquest hipermercat de Barcelona, serà estesa al llarg de 2021 a altres centres Alcampo.

El corner Moda re- que serà gestionat per la Fundació Formació i Treball (entitat promoguda per Càritas Barcelona), estarà situat a la zona de tèxtil d’Alcampo i comptarà amb un assortiment d’aproximadament 700 referències amb preus que oscil•laran entre els 2 i els 20 euros, i aniran variant en funció de les diferents ofertes.

La incorporació d’aquest nou córner suposa donar un pas més en pro de l’economia circular i la reducció de residus afavorint a més la integració social de persones en risc d’exclusió social. Moda re- és un projecte social que promou la contractació de persones vulnerables, acompanyant-les través d’un procés d’inserció personalitzat amb l’objectiu d’incorporar-les a l’mercat laboral, una vegada adquirides les competències professionals necessàries. En concret Moda re-, mitjançant la recollida, la selecció així com la venda de roba, empodera a aquestes persones en oficis de transport, classificació industrial i atenció a client. El projecte compta a Espanya amb 36 plantes de recepció de roba i 3 plantes de tractament situades a Bilbao, València i Barcelona, en què les peces són reparades per a la seva reutilització o reciclatge.

Per la seva banda, Alcampo aposta per posar en primera línia una iniciativa social amb un doble objectiu: d’una banda, donar visibilitat al rerefons del projecte Moda re- i d’una altra, conscienciar els consumidors de la importància de la reutilització tèxtil. Per això, Alcampo cedeix l’espai sense benefici, sent la totalitat del marge generat per aquestes vendes destinat a projectes socials vinculats a Càritas.

Alcampo i Moda re- col•laboren des de l’any 2020, després d’arribar a un acord per a la instal•lació de contenidors de recollida de roba de Càritas en els seus pàrquings, cosa que ja és una realitat en una trentena d’hipermercats. A més, Alcampo dona a aquesta entitat les peces de les seves botigues que són aptes per a l’ús però no per a la venda, perquè siguin incloses en els circuits de reutilització, reciclat i donació de Moda re-.VEURE TOTES LES NOVETATS