Els alumnes del curs de Monitor/a de menjador escolar segueixen la seva formació des de casa

07 abril 2020 Notícies

La situació actual de crisi sanitària, provocada per la COVID19, ha canviat la manera de realitzar les formacions que desenvolupem a la Fundació Formació i Treball. Un bon exemple n’és el curs de Monitor/a de menjador escolar, del programa Incorpora de la Caixa, que impartim, i que segueix amb les sessions de manera telemàtica. Aquesta formació va adreçada a joves que cerquen una primera experiència laboral. El pas d’una formació presencial a una virtual ha significat fer una adaptació ràpida per part dels tècnics de formació i de l’alumnat.

Esther Visuete, tècnica de formació de la Fundació, explica que han encarat el canvi amb una gestió del curs diferent. Quan es van cancel·lar les classes presencials, assegura que van apostar per “reforçar la complicitat i el sentiment d’equip que havien construït al llarg del curs”. Els codis de la comunicació en línia tenen matisos diferents de la presencial i això ha significat reestructurar els canals i generar una nova dinàmica de treball.

La formadora ha elaborat un llistat de les activitats i les noves eines que utilitzen a distància. Per comunicar-se en grup utilitzen dues eines, el whatsapp i les videotrucades. En el grup de whatsapp es resolen dubtes i preocupacions, que en aquests dies són més freqüents, es fa seguiment de l’estat anímic i la salut dels estudiants. Mitjançant les videotrucades el grup classe es retroba i comparteix les feines del currículum que han anat fent. En aquestes xerrades es plantegen les tasques del dia que inclouen jocs, activitats i reflexions.

En el curs virtual s’ha incorporat un repte diari que el defineix una persona participant en cada jornada. Sovint es tracta d’explicar històries a través d’activitats plàstiques, teatrals o musicals que després es comparteixen i generen moments de complicitat. Les competències clau se segueixen treballant a través de la plataforma Emplea+ de Accenture, facilitat pel programa Incorpora. El contingut s’estructura en càpsules de 60 minuts que tracten temes com la comunicació, l’autocontrol o l’autoconfiança, entre d’altres.

Segons Visuete, l’alumnat s’ha d’implicar més en la formació en línia, adquirint així més autonomia i responsabilitat. “La implicació és un 10, tots i totes estan participant d’una manera molt activa en els reptes i activitats, ens donem molt de suport, ens sentim acompanyats i hem fet pinya”, assegura la formadora. La distància i el fet d’estar connectats de forma virtual, ha fet que aquest grup s’uneixi més i els fa tenir més ganes de tornar a les classes i apreciar el tracte i el calor humà.

Amb el suport:



VEURE TOTES LES NOVETATS