Amiga ETT Social: Molt més que una ETT

21 setembre 2018 Notícies

Amiga ETT Social és molt més que una ETT: és una eina de contractació promoguda per la Fundació Formació i Treball, la Fundació Amiga, avalada pels més de vint anys de trajectòria en la inserció i intermediació laboral amb col·lectius vulnerables. Les persones que formen part de la borsa de candidats i candidates han realitzat un Itinerari d’Inserció Individualitzat a Formació i Treball o a una altra entitat social del sector i fruit d’aquest compromís han adquirit, desenvolupat o consolidat el seu Capital Competencial.

Per culpa dels estereotips i prejudicis que existeixen al mercat laboral, moltes de les persones que atenem es deixen fora de les oportunitats laborals. D’aquesta manera, es dona valor, s’inclou i es posiciona millor les candidatures que formen part de la borsa de treball. L’Àstrid Mondéjar, desenvolupadora del projecte, considera: “Estem en creixement exponencial. Estem obrint diferents oportunitats per als nostres usuaris i usuàries i, per això, estem desenvolupant plans per millorar les competències dels nostres treballadors. De cara a les empreses, volem tenir més oportunitats d’inserir les persones que han fet el procés amb nosaltres i que estan àmpliament validades. Volem desmentir l’estigma, volem que les empreses se’ls quedin, fomentant així l’estabilitat laboral. També és cert que tenim usuaris i usuàries que necessiten estar uns dies al mercat laboral, d’altres més temps, però totes afecten positivament als nostres treballadors.”

D’aquesta manera, i amb el col·lectiu vulnerable com a motor de canvi, han creat un segell per identificar aquelles empreses socialment responsables: “Per això estem dissenyant un segell de responsabilitat social corporativa, perquè estan fent una gran tasca. Contractant-nos a nosaltres, podem oferir-los un valor afegit: fan contractació responsable i hem creat dos segells: un que indica que l’empresa està compromesa i l’altre per a les empreses que van més enllà, que estan molt orientats en aquests col·lectius, que fan formació i acompanyament i que donen més estabilitat. Tots els segells, però indiquen que aquesta empresa està fent una tasca molt important, donant l’oportunitat a persones en risc d’entrar o tornar al món laboral”.

Així doncs, la funció d’Amiga ETT Social és posar a treballadores i treballadors amb risc o en situació d’exclusió social a disposició de les empreses usuàries, amb caràcter temporal, perquè aquestes puguin dur a terme períodes de prova o fer front a necessitats puntuals de personal. Mitjançant aquesta tasca, es dona visibilitat al talent per poder desmentir estigmes i canviar les dures realitats de les persones ateses, a través de l’autonomia econòmica proporcionada pel treball, amb l’objectiu de proporcionar oportunitats de futur, sempre fomentant l’estabilitat laboral i la millora de la qualitat del treball. Així doncs, Amiga ETT Social combina, de manera òptima, les necessitats socials i empresarials per assegurar l’èxit, promovent la inclusió social per lluitar contra la pobresa i l’exclusió.VEURE TOTES LES NOVETATS