El passat 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les dones, el taller Avancem Juntes que gestiona Formació i Treball amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, va voler aportar el seu granet de sorra per la lluita contra la violència masclista. I per fer-ho, la FUndació va exposar durant dues setmanes a les seves instal·lacions de Sant Adrià de Besòs, l’exposició “Violència masclista en la parella: desmuntem mites?”, de l’Institut Català de les Dones. A més, l’exposició es va difondre en format digital a la resta de les 7 delegacions de la Fundació per fer-la arribar als gairebé 800 treballadors i treballadores que treballen a l’Entitat.
D’aquesta manera, i per assegurar la lectura de l’exposició, des del taller Avancem Juntes es va fer una enquesta amb preguntes que reflexionaven sobre les diferents situacions que planteja aquesta exposició, desmuntant així mites o creences i oferint idees per a transformant-los i avançar així, vers unes relacions lliures d’aquesta violència.
A més, entre les persones participants a l’enquesta, es va fer un sorteig en què es van premiar a 70 persones amb bosses i llibretes del projecte perquè puguin dur Avancem Juntes arreu on vagin.
L’exposició “Violència masclista en parella: desmuntem mites?” proposa una revisió d’alguns mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista i, alhora, ofereix idees per a transformar-los i avançar, així, vers unes relacions lliures d’aquesta violència.
El taller Avancem Juntes:
El taller d’autoestima Avancem Juntes s’emmarca dins de les accions d’acompanyament integral adreçat a dones treballadores de les empreses d’inserció del grup Formació i Treball que han patit violència de gènere. L’objectiu del taller és el de treballar de manera personal i especialitzada la problemàtica afegida que suposa per a les dones haver patit violència de gènere, per poder empoderar-se en l’àmbit personal i professional.
Al llarg del taller es treballen aspectes com la dependència, la comunicació assertiva i l’establiment de metes a nivell personal, familiar i/o laboral a través d’activitats d’expressió plàstica, debats, role play o relaxació. Els tallers son espais de suport mutu i d’empoderament. Expressar i reconèixer les seves vivències, compartir-les i veure com tenen sentiments compartits els ajuda a establir una xarxa de suport i de relació amb altres dones.
Aquestes acciones volen impactar directament en l’ocupabilitat i la millora de les participants així com reforçar el seu itinerari laboral i formatiu, en marxa a l’empresa d’inserció, donant l’oportunitat de treballar aspectes a nivell emocional alhora que desenvolupen competències tècniques professionals a la feina. A més, el taller Avancem Juntes també pretén sensibilitzar a la resta de l’Entitat a través de les seves accions de difusió del projecte.