Botiga Amiga, la cadena d’establiments solidaris de Formació i Treball, creix en l’impuls del projecte Moda Re a través de la reutilització i la venda de roba usada.

28 gener 2019 Notícies

Moda Re, projecte impulsat per Càritas Española, és tota una realitat al territori de Catalunya gràcies a la renovació i modernització constant de la cadena d’establiments solidaris Botiga Amiga. Aquestes botigues, iniciativa de Formació i Treball, permeten a la població adquirir peces en bon estat que han estat recuperades dels contenidors vermells de Càritas que, cada cop més, estan repartits a nivell nacional.

Aquest projecte de reutilització, a més que fomenta la creació de llocs de feina per a persones vulnerables, també té una segona vessant solidària: les botigues combinen aquest espai de consum, amb el lliurament de roba a persones i famílies en situació de vulnerabilitat.

El projecte, que ha gestionat més de 90 milions de peces en 2018, posseeix d’un mètode eficaç i discret per a fer arribar la roba als qui més la necessiten en el mateix lloc en el qual unes altres persones la compren a molt bon preu i com a mostra d’una verdadera aposta pel consum sostenible i la reutilització. El primer pas comença a les parròquies, on els usuaris i usuàries de Càritas que necessitin vestimenta reben un val. Amb ell poden dirigir-se a qualsevol botiga de Moda Re, provar-se el producte que prefereixin i pagar la totalitat de l’import amb el val.

Moda Re, és una iniciativa empresarial destinada a la reutilització, reciclatge i venda de roba usada, promovent l’economia social i solidària i que busca com a objectiu principal la generació d’ocupació social i sostenible, la transparència, la destinació ètica de les peces fomentant el consum responsable en la qual es beneficiessin totes les persones en situació de vulnerabilitat i respectant a l’espai mig ambiental.

Per tant, aquesta iniciativa pretén generar ocupació més sostenible, promoure la transparència l’activitat, impulsar el destí ètic de les peces i fomentar el consum responsable. És a dir, un projecte per les persones.

Trobareu molta més informació sobre projecte complementada amb declaracions de diferents representants de la iniciativa a tota Espanya (Formacio i Treball, Koopera, Cáritas Madrid, etc.) a l’article publicat per Alfa y Omega dijous passat. Us recomanem molt la seva lectura:

http://www.alfayomega.es/175603/caritas-concluye-la-instalacion-de-puntos-de-recogida-de-ropaVEURE TOTES LES NOVETATS