Botiga Amiga / Moda Re- amplia la presència a l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb un nou establiment a Santa Coloma de Gramenet

14 abril 2021 Notícies

Formació i Treball amplia la presència de la seva cadena d’establiments Botiga Amiga a l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb una nova obertura a Santa Coloma de Gramenet. La nova botiga se suma a les 14 ja existents vinculades al projecte Moda Re- de Cáritas Española. El nou comerç de roba i complements de segona mà es troba l’Avinguda de la Generalitat, 32 del municipi colomenc. El projecte aposta per un espai de consum sostenible reutilitzant béns de segona mà i alhora afavorint la inserció de persones en risc d’exclusió social del territori. A més, els ingressos de l’establiment es destinaran a iniciatives de formació i inclusió laboral de col·lectius vulnerables

La cadena Botiga Amiga de Formació i Treball forma part de la iniciativa Moda Re-; projecte a nivell estatal impulsat per Cáritas. Aquesta iniciativa empresarial està destinada a la promoció de l’economia social i solidària a través de la reutilització, el reciclatge i la venda de roba usada, amb l’objectiu principal de generar ocupació social i sostenible.

La nova botiga s’emmarca dins del Projecte Singular Botigues Responsables per a la Recuperació – Roba@d9, en el qual també participen altres dues entitats cooperatives, Avancem Santa Clara i la cooperativa Actua, que obriran establiments amb la mateixa visió i filosofia a Girona i el Vendrell, respectivament. El projecte està promogut per la direcció general d’Economia Social de la Generalitat i compta amb el finançament del Ministeri de Treball i Economia Social.

Botiga Amiga Santa Coloma ha estat creada amb una imatge moderna i actual, que vol trencar amb els estereotips que s’associen a les botigues de segona mà. Actualment hi treballen quatre persones en situació de vulnerabilitat i una encarregada, seguint els exigents protocols de neteja, desinfecció i control d’accessos implementats després de l’esclat de la COVID19. Es tracta de la primera botiga al municipi i la número 15 de la fundació, una iniciativa en aliança amb la Fundació Privada Llegat Roca i Pi.

Arran de la crisi sanitària, volem emfatitzar especialment el valor d’aquests projectes emmarcats en l’economia social i solidària. Cal una aposta pel comerç de proximitat i la generació de llocs de feina a partir de processos de recuperació. Ara toca a la societat afrontar la reconstrucció social, viure amb consciència social i que aquesta repercuteixi en el consum. La crisi ha colpejat durament als col·lectius més vulnerables que atenem. Les persones que compren a Botiga Amiga / Moda Re- ajuden a aquests col·lectius a poder sortir d’aquesta crisi.

 

Donar a conèixer el projecte tèxtil

El projecte tèxtil de la Fundació Formació i Treball es basa en una economia circular que respecta i cuida les persones i el medi ambient. Ara és més necessari que mai treballar per la conscienciació de la reutilització de la roba. Una de les nostres fites prioritàries en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, és el consum i la producció responsable. En aquest sentit, a les nostres plantes treballem seguint un procés de tractament de la roba i complements amb el qual aconseguim un estalvi d’emissions de CO2 i de m³ d’aigua.

Promogut per:

Amb el finançament de:VEURE TOTES LES NOVETATS