Botiga Amiga / Moda Re- inaugura la primera Concept Store social

29 octubre 2020 Cornellà de Llobregat

La cadena de roba Botiga Amiga / Moda Re- inaugura la primera Concept Store social al centre de Barcelona, al carrer del Bruc, 114. Es tracta del primer establiment d’aquest tipus creat per una entitat del tercer sector. Una iniciativa pionera a través de la qual es crearan noves oportunitats laborals per a persones en risc d’exclusió social i que servirà de centre de formació per a les encarregades de la nostra cadena de 14 establiments. Alhora, l’espai donarà a conèixer el projecte tèxtil de la Fundació Formació i Treball i com s’ha diversificat per arribar a nous públics.

En el món de la moda una Concept Store és una botiga exclusiva amb una proposta lifestyle concreta que es transmet a través del disseny de l’establiment, els productes que s’hi exposen i l’ambient, generant una experiència de compra única dirigida a una clientela ideal. Si s’aplica a Botiga Amiga, es tracta d’enaltir l’essència de la marca oferint un establiment minimalista amb una selecció molt acurada de peces úniques presentades amb una imatge cuidada. Ens sumem a aquesta tendència des del sector social, apostant per la captació de nous públics, oferint la màxima qualitat en producte i visual, i generant consciència respecte la moda ètica, sostenible i el consum socialment responsable.

La sensibilització és una part fonamental de la tasca de difusió de Botiga Amiga i per aquest motiu es vol aconseguir que més gent conegui el projecte tèxtil, s’hi identifiqui i hi vulgui formar part. A més de donar feina a persones en situació de vulnerabilitat, els ingressos de Botiga Amiga / Moda Re- es destinen a programes de formació i inserció laboral per col•lectius en risc d’exclusió social. Es tracta de la primera iniciativa d’aquestes característiques en qualsevol de les xarxes d’establiments estatals de roba de segona mà.

Ara toca a la societat afrontar la reconstrucció social, viure amb consciència social i que aquesta repercuteixi en el consum. Cal una aposta pel comerç de proximitat i la generació de llocs de feina a partir de processos de recuperació. La crisi sanitària ha colpejat durament als col•lectius més vulnerables que atenem. Les persones que compren a Botiga Amiga / Moda Re- ajuden a aquests col•lectius a poder sortir d’aquesta crisi.

L’ànima de Botiga Amiga


La Concept Store de Botiga Amiga vol ser l’ànima de la marca. La nova obertura serà el centre de formació real per explicar les bases del concepte Botiga Amiga a les noves incorporacions en posicions d’encarregades d’establiments. L’espai superior serà utilitzat com a sala de formació teòrica per aquestes noves incorporacions. La Concept Store també servirà de punt de treball per l’equip de coordinació de botigues al situar-se a l’Eixample en una posició equidistant de la resta de botigues de la xarxa fet que millorarà l’agilitat en la gestió d’incidències i suport comercial als establiments.

Donar a conèixer el projecte tèxtil


La cadena Botiga Amiga de Formació i Treball forma part de la iniciativa Moda Re-; projecte a nivell estatal impulsat per Cáritas. Aquesta iniciativa empresarial està destinada a la promoció de l’economia social i solidària a través de la reutilització, la recuperació i la venda de roba usada, amb l’objectiu principal de generar ocupació social i sostenible.

El projecte tèxtil de la Fundació Formació i Treball es basa en una economia circular que respecta i cuida les persones i el medi ambient. Ara és més necessari que mai treballar per la conscienciació de la reutilització de la roba. Una de les nostres fites prioritàries en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, és el consum i la producció responsable. En aquest sentit, a les nostres plantes treballem seguint un procés de tractament de la roba i complements amb el qual aconseguim un estalvi d’emissions de CO2 i de m³ d’aigua.VEURE TOTES LES NOVETATS