Bugaderia Amiga: Un projecte social amb molta demanda al Garraf

21 agost 2019 Notícies

La Bugaderia Amiga ha rentat 89.819,26 quilos de roba en els primers mesos d’estiu de 2019; això suposa un 29.05% més respecte a l’any passat. A Formació i Treball apostem per propostes innovadores amb l’objectiu de formar i inserir laboralment a col·lectius vulnerables.

El projecte es desenvolupa a la comarca del Garraf i es va iniciar el 2002 gràcies a la col·laboració entre la Fundació i Càritas Arxiprestal del Garraf, que treballa per una societat més inclusiva, justa i solidària.

La Bugaderia ofereix un servei integral de rentat de roba a empreses de les comarques del Garraf i del Penedès. La higiene de la roba, mantes, llençols, cobrellits, tovalloles, entre d’altres, es fa garantint preus competitius i amb adaptabilitat a cada tipus de client: apartaments, cases rurals, restaurants i cadenes hoteleres, que constitueixen el gruix de la cartera de clients. La seva proposta de valor també inclou la creació de processos de rentat específics per a diferents teixits amb l’objectiu d’allargar la vida de les peces de roba, mantenint sempre una bona qualitat de servei.

L’estiu és una de les èpoques de l’any de major activitat turística i és quan la bugaderia augmenta més els seus serveis. Les dades de la temporada 2019 demostren la confiança del municipi cap a l’organització. Els mesos de juny i juliol s’han atès prop de 80 clients del sector d’hostaleria i restauració.

Triple Impacte
La nostra bugaderia està contínuament compromesa amb el medi ambient i treballa activament sota un model d’economia circular i sostenible, generant un triple impacte. L’econòmic, en què prioritzem la creació de llocs de treball per a persones vulnerables, el social, en què ajudem a resoldre una necessitat social no coberta o insuficientment coberta i el mediambiental, allargant el cicle de vida de la roba i utilitzant productes de neteja amb certificats de qualitat i en regla amb la normativa mediambiental.

El nostre repte
Totes les activitats econòmiques que es duen a terme des de la Bugaderia Amiga tenen l’objectiu de donar resposta a les necessitats formatives i laborals de l’equip. El nostre valor diferencial és oferir oportunitats laborals a persones en risc d’exclusió a través de contractes d’inserció d’un any o un any i mig. Durant tot aquest període s’acompanya a les persones amb tutories i formacions a mida perquè adquireixin les competències que els permetran fer el salt al mercat laboral ordinari.
El nostre repte és augmentar cada any el nombre de persones que, després de passar per la bugaderia, aconsegueixin inserir-se en una empresa ordinària per poder dur a terme els seus projectes de vida.

Amb el suport de:

                       Resultado de imagen de obra social de caja madridVEURE TOTES LES NOVETATS