La Bugaderia del Garraf amplia les instal·lacions i renova maquinària

03 març 2021 Garraf

La Bugaderia industrial de la Fundació Formació i Treball a la delegació de Garraf s’ha transformat en el darrer any 2020 millorant les seves instal·lacions i incorporant nova maquinària. Aquesta renovació respon a una estratègia de millora, tant del servei com de la qualitat de la feina dels equips i els espais de formació per a les persones en itineraris d’inserció.

Entre els canvis que s’han implementat hi ha l’ampliació dels espais. La Bugaderia compta ara amb una nau de 1000 m², doblant la superfície de 500 m² el 2019, on l’activitat de manipulació de la roba passa d’un espai de 300 m² a 600 m². Aquest  augment ha permès generar un recorregut d’entrada de roba bruta i un altre de sortida de roba neta així com la col·locació d’una nova calandra (planxadora) que agilitza la capacitat de resposta i la fiabilitat del servei. També s’ha renovat la instal·lació de gas per garantir el funcionament eficient de tota la maquinària. Aquesta renovació s’ha fet gràcies a l’aportació de la Fundació Roviralta que des de fa anys dona suport a diversos projectes de la Fundació, entre ells, l’escola d’hostaleria i els circuits de selecció de residu tèxtil.

Abans de la pandèmia els clients principals a qui donava servei la bugaderia pertanyien al sector de la restauració i l’hoteleria. L’esclat de la crisi va portar la bugaderia a canviar la seva activitat. En plena pandèmia donava servei a hotels amb persones confinades, laboratoris clínics i residències d’avis, on la rentada de roba blanca era clau per a la higiene de les persones amb un alt risc de contagi. Després d’aquests mesos d’estat alarma el servei s’ha reestructurat i ara els clients principals són residències, laboratoris i empreses que usen roba de treball. Les previsions de la Bugaderia per als mesos vinents s’enfoquen a la millora progressiva del sector hoteler alhora que desenvolupa plans d’acció en el sector sanitari, les residències i les empreses amb uniformitat. Aquesta línia de negoci amb impacte social es manté com a generadora de llocs de feina d’inserció que permeten la millora de les competències i les habilitats de les persones que hi treballen a fi de fer el salt al mercat laboral ordinari. 

Amb el suport de:VEURE TOTES LES NOVETATS