Bugaderia i neteja, serveis clau durant la crisi del COVID19

19 març 2020 Notícies

Divendres passat es va declarar l’estat d’alarma a tot l’estat espanyol per Reial Decret 463/2020, publicat al BOE el 14 de març de 2020. Això ha comportat un seguit de normatives que afecten la quotidianitat de la població i els sectors productius i de serveis. Moltes empreses segueixen treballant i l’activitat laboral està regulada per estrictes mesures de salut, totes elles de caràcter preventiu.

A la Fundació Formació i Treball continuem dos serveis orientats a mantenir condicions d’higiene que ajuden a contenir la propagació del COVID-19: el servei de neteja i el de bugaderia industrial i de residències d’avis.

Servei de Bugaderia al Garraf

La nostra seu a la comarca del Garraf té com a principal activitat la bugaderia industrial que al llarg de l’any dona resposta a empreses del sector hoteler i de la restauració, entre d’altres. Actualment, treballant amb serveis mínim, estem atenent totes les demandes dels nostres clients, amb unes necessitats que, ara més que mai, hem de resoldre. L’activitat de la bugaderia està garantint la “salubritat” en espais on els contagis podrien propagar-se ràpidament i/o afectar a persones d’alt risc. Aquests espais són hotels amb persones confinades, laboratoris clínics i residències d’avis, on la rentada de roba blanca contribueix a la higiene de les persones amb un alt risc de contagi, entre elles les persones grans de residències d’avis.

Servei de Neteja

El servei de neteja segueix funcionant i en algunes actuacions s’ha doblat els equips. Treballem a les instal·lacions de Formació i Treball així com en els nostres restaurants on els companys i companyes proveeixen menús per col·lectius vulnerables. Més que mai s’està tenint en compte una bona desinfecció dels espais i materials. S’aprofita que les instal·lacions que estan més buides per fer neteja a fons i desinfecció. Es manté el servei a la Fundació d’Amics de la Gent Gran i s’està fent neteja a les seus del CEAR, als habitatges i els menjadors socials. També es mantenen serveis de neteja a comunitats per desinfectar els espais comuns dels veïnatges.

En totes dues activitats es mantenen les distàncies de seguretat, es ventilen els espais, s’utilitzen guants i mascaretes i s’utilitza sabó i solucions hidroalcohòliques.

Les pròximes setmanes seguirem treballant dia rere dia per consolidar el nostre objectiu número u en aquest context de crisi sanitària que afrontem tota la societat: evitar els possibles focus de contagi i contenir la propagació del COVID-19.VEURE TOTES LES NOVETATS