Canvi d’armari: dona una segona vida a la teva roba

06 maig 2022 Notícies

Després d’un temps inestable, arriben per fi les bones temperatures i és el moment de treure la roba d’hivern de l’armari i posar la de les temporades de més calor. És el moment de fer el canvi d’armari! Però mentre fem aquest canvi podem aprofitar per reorganitzar els nostres armaris i donar tota aquella roba que ja no utilitzem. T’imagines que la roba que dones servís per donar feina a persones en risc d’exclusió social i  reduir l’impacte mediambiental? Doncs nosaltres ho fem possible!

És per aquest motiu que et convidem a donar tota la roba que ja no utilitzis i fer d’aquesta manera una activitat de sensibilització per potenciar la sostenibilitat a través de Formació i Treball. Sabies que la indústria tèxtil és la segona més contaminant del planeta? Per això, des de la Fundació seleccionarem i classificarem en funció del seu estat les peces de roba donades per a la seva reutilització i reciclatge, creant així un triple impacte (social, mediambiental i econòmic) i fomentar l’ocupabilitat de les persones en situació de vulnerabilitat.

Amb aquesta campanya animem a escoles, empreses, entitats i a persones particulars a prendre consciència de l’impacte mediambiental de la indústria tèxtil, fent així una campanya solidària que permeti donar una segona vida a les peces de roba que ja no utilitzem entregant-les així a programes d’entrega social i reduint l’impacte mediambiental reciclant-les i reaprofitant-les.

Vols formar part del canvi?

Si ets una persona particular pots donar la teva roba usada als nostres contenidors de Roba Amiga (Taronges) o de Càritas (Vermells) distribuïts arreu del territori. Si ets una empresa o una escola pots organitzar una campanya de recollida per compte propi a la teva comunitat o lloc de feina. Només cal que et posis en contacte amb nosaltres enviant un correu a donacions@formacioitreball.org i et donarem les facilitats per fer possible la recollida de roba.

Com escollir quina roba donar i quina no?

  • Per fer la tria de les peces de roba que es quedaran al teu armari, fes-te la pregunta de: m’ho he posat en l’últim any? Si la resposta és que no, dona-la.
  • No guardis la roba per qüestions sentimentals, és millor que algú altre la pugui reutilitzar.
  • Pensa en crear un armari atemporal: guarda aquelles peces de roba bàsiques que saps que no pasaran mai de moda i que realment són necessàries cada temporada.
  • Aposta per l’upcycling i reaprofita aquelles peces de roba que poden reconvertir-se per fer-ne un altre ús.

On anirà la teva roba?

La teva roba anirà a la nostra planta tèxtil de Sant Esteve de Sesrovires on la separarem i classificarem segons tipologia, estació i estat. Del total recollit, una part es prepara per la reutilització portant-la a les nostres botigues Botiga Amiga per la seva venda i entrega social. L’altra part de la roba es prepara per reciclatge en noves fibres i fils. La teva rova encara té molt de camí, així que dona-la i fes que tingui una segona vida. Col·labora! Amb tu el canvi és possible!VEURE TOTES LES NOVETATS