Canvi d’armari: l’altra cara de la teva roba

11 novembre 2022 Notícies

Aquest temps ens fa anar a tots i totes despistats i despistades. Però després d’una temporada en què la calor s’ha apoderat del nostre dia a dia, sembla que per fi, podem donar la benvinguda al fred. És per aquest motiu que és el moment de fer el canvi d’armari i treure tota la roba de les temporades de calor i posar la roba d’hivern!

Mentre reorganitzes el teu armari però, estem segurs que trobaràs roba que et farà pensar: “Què faig amb aquesta peça de roba si en l’últim any no me l’he posat ni una sola vegada?” Nosaltres tenim la resposta als teus dubtes: DONAR-LA! A més, quan dones roba també fas que persones en risc d’exclusió social aconsegueixin feina i redueixes l’impacte mediambiental! Millor impossible no?

És per això que et convidem a donar tota aquella roba que ja no utilitzis. D’aquesta manera també faràs una activitat de sensibilització per potenciar la sostenibilitat a través de Formació i Treball. Sabies que la indústria tèxtil és la segona més contaminant del planeta? Per això, des de la Fundació seleccionarem i classificarem la teva roba en funció del seu estat per la seva reutilització i reciclatge, creant així un quàdruple impacte (social, mediambiental, econòmic i comunitari), fomentant l’ocupabilitat de persones en situació de vulnerabilitat.

Amb aquesta campanya animem a escoles, empreses, entitats i a persones particulars a prendre consciència de l’impacte mediambiental de la indústria tèxtil, fent així una campanya solidària que permeti donar una segona vida a les peces de roba que ja no utilitzem, sigui reutilitzant-les o bé reciclant-les.

Per què és necessari dur a terme aquestes campanyes? 

Doncs perquè només utilitzem un 60% de la roba del nostre armari, provocant que, només a Catalunya, generem 21,6 kg de residus tèxtils per persona cada any. Aquest és un dels grans motius pels quals la indústria tèxtil s’ha convertit en la segona indústria més contaminant del món, només per darrere de la petrolífera. Així que gràcies a la participació en aquesta campanya solidària podràs contribuir a reduir l’impacte mediambiental de la indústria tèxtil a la vegada que ajudes a un projecte social dedicat a les persones que més ho necessiten.

Vols formar part del canvi?

Si ets una persona particular, pots donar la teva roba usada als nostres contenidors de Roba Amiga (Taronges) o de Càritas (Vermells) distribuïts arreu del territori. Si ets una empresa o una escola pots organitzar una campanya de recollida per compte propi a la teva comunitat o lloc de feina. Només cal que et posis en contacte amb nosaltres enviant un correu a donacions@formacioitreball.org i et donarem les facilitats per fer possible la recollida de roba.

Com escollir quina roba donar?

  • Per fer la tria de la roba que es quedarà al teu armari fes-te la pregunta que mai falla: m’ho he posat en l’últim any? Si la resposta és que no, dona-la.
  • Pensa en crear un armari atemporal: guarda peces de roba bàsiques que saps que mai passaran de moda, així els hi pots donar més durabilitat.
  • No guardis la roba per qüestions sentimentals, pensa que és millor que algú altre les pugui reutilitzar.
  • Aposta per l’upcycling i reaprofita aquelles peces de roba que poden reconvertir-se per fer-ne un altre ús.

On anirà la roba que donis? 

La teva roba anirà a la nostra planta tèxtil de Sant Esteve de Sesrovires on la separarem i classificarem segons tipologia, estació i estat. Del total recollit, el 55% es prepara per a la reutilització, el 40% es prepara pel reciclatge en noves fibres, i el 5% són impropis com plàstic, cartó, etc.

A més, amb el teu donatiu creem ocupació per col·lectius en situació de vulnerabilitat, promovem programes d’entrega social a través de la nostra xarxa de botigues solidàries, i preparem el tèxtil per la seva reutilització o reciclarge.

Us animem a portar la roba que ja no utilitzeu, aquella que tens a l’armari i no fas servir o la que creus que algú altre en faria més ús.

La teva roba encara té molt de camí per recórrer, així que dona-la i fes que tingui una segona vida. Col·labora, amb tu el canvi és possible!

T’hi sumes?VEURE TOTES LES NOVETATS