Canvi d’armari, una oportunitat per la solidaritat

05 novembre 2021 Notícies

Arriba el fred i una de les primeres accions que realitzem es canviar la nostra manera de vestir. Per fer-ho cal fer el canvi d’armari. T’imagines que la teva roba servís per donar feina a una persona en risc d’exclusió social? Dona-la! Pensa en les persones i pensa en el planeta. On tu veus roba, nosaltres veiem oportunitats.00

Per facilitar-te la tasca, et proposem el canvi d’armari definitiu. Amb aquests consells el canvi d’armari no serà mai més una feina avorrida i posposada. El resultat serà un armari intel·ligent amb peces bàsiques necessàries i que no passen de moda. Pren nota de les següents consells:

  • Abans de decidir si una peça de roba es queda en el teu armari, fes-te aquesta pregunta: M’ho he posat en el darrer any? Si la resposta és que no, dona-la. De mitjana ens posem una peça de roba entre 3-7 vegades a l’any.
  • No guardis roba per qüestions sentimentals, si no la fas servir dona-la. Estimem les persones i usem les coses, no a la inversa.
  • Pensa en crear un armari càpsula guarda aquelles peces bàsiques i atemporals que saps que no passen de moda i que realment són necessàries cada temporada.
  • Aposta per l’upcycling i reprofita aquelles peces de roba que poden reconvertir-se per fer-ne un altre ús.

Si vols fer un pas més en pro de l’economia circular i la reducció de residus i alhora afavorir la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social també pots seguir les seguents recomanacions:

  • Compra només allò que realment necessites.
  • Coordina la compra de roba nova amb la roba que ja tens a l’armari.
  • Tingues cura de la teva roba perque duri. Segueix les instruccions de rentat de les peces.
  • Fes una aposta per la reutilització i compra roba de segona mà.
  • Alquila roba que només utilitzis de forma eventual.
  • Diposita la roba que ja no necessitis als nostres contenidors. En aques enllaç pots consular el que tinguis més a prop: https://bit.ly/3GppY9z 

On va la teva roba?

La divisió tèxtil de la Fundació Formació i Treball està vinculada als projectes Moda Re- de Càritas i Roba Amiga. La roba que es rep dels contenidors ubicats a la vía pública arriba a la nostra planta de recuperació tèxtil a Sant Esteve Sesrovires. Allà es separa per tipologia, estació i estat. Del total recollit un 63% del tèxtil recollit es prepara per a la reutilització a Espanya i d’altres països; un 33% es prepara per al reciclatge en noves fibres i fils; i un 4% per a cogeneració elèctrica i calorífica. 

La teva roba encara té molta vida, fins i tot aquella que està trencada. L’ús final i les possibilitats de cada peça, es decideix durant el procés individualitzat de tria i valorització a la planta de tractament. La roba trencada pot passar a ser reciclada, per fer draps o passar una nova maquinaria de detecció de fibres denominada  Fibersort. En el cas de que es trobi en molt mal estat es portarà a valorització energètica.

El nostre projecte de recuperació tèxtil està basat en criteris ètics i en un model d’economia circular i de triple impacte. Es transforma el residu en recurs reduint l’impacte ambiental, generant llocs de feina i fent entrega social.

 



VEURE TOTES LES NOVETATS