Càritas Diocesana de Vic i Formació i Treball signen un conveni per ampliar la xarxa de contenidors per roba usada vinculat al projecte Moda Re

24 maig 2019 Notícies

Càritas Diocesana de Vic i la Fundació Formació i Treball, han signat un conveni de col·laboració per ampliar el número contenidors de recollida de roba, vinculats al projecte Moda Re, als municipis de la seva diòcesi. Formació i Treball s’encarregarà de la recollida, el tractament de la roba a la planta de Sant Esteve Sesrovires i la comercialització als punts de venda de Moda Re-. D’aquesta manera es generen llocs de treball per a persones vulnerables a cadascuna d’aquestes activitats. Es prioritzarà la instal·lació de contenidors als municipis on actualment encara no hi ha un conveni de recollida.

La signatura de l’acord s’ha realitzat aquest divendres per part del director de Càritas Diocesana de Vic, Rufí Cerdan, i el director de Formació i Treball, Albert Alberich. Durant l’acte s’ha destacat que aquests contenidors són la base d’un projecte de triple impacte: social, mediambiental i econòmic. Social perquè potencien i dignifiquen l’entrega social de roba; mediambiental perquè redueixen la generació de residus i econòmic perquè creen o consoliden llocs de treball sostenibles per a persones en risc d’exclusió social.

L’objectiu del conveni és l’ampliació del número de contenidors a disposició de la ciutadania facilitant l’entrega de la roba de vestir, de la llar i sabates, en bon estat, que ja no fan servir; a fi que aquests productes puguin tenir una nova vida ja sigui a través de la reutilització o del reciclatge.

Càritas Diocesana Vic i Formació i Treball es posaran a disposició d’Ajuntaments, Consells Comarcals, Diputació i entitats privades com parròquies, escoles o empreses amb la finalitat d’aconseguir arribar, el més aviat possible, als objectius de reciclatge de roba usada marcats per la Unió Europea.



VEURE TOTES LES NOVETATS