Celebrem el Dia Mundial de l’Alimentació

16 octubre 2018 Notícies

Avui hem assistit a la “II Jornada per a l’aprofitament dels aliments i la reducció de les pèrdues i el malbaratament. Cap a un sistema alimentari sostenible” amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació, sessió tècnica impulsada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya. La Jornada tenia per objectiu aprofundir en el debat sobre la reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari (PMA) com a repte que cal afrontar per tal d’avançar cap a un sistema alimentari productiu, sostenible, resilient, saludable, responsable i d’accés universal.

La Fundació, cada cop més implicada en l’impuls de projectes contra el malbaratament alimentari, va actuar com a institució col·laboradora de l’ ECOWASTE4FOOD. Aquest projecte que reuneix a set autoritats locals i regionals de set països d’Europa; la seva ambició és abordar el problema crucial del rebuig d’aliments, no només per aturar una situació inacceptable que causa la pèrdua de fins al 50% de la producció agrícola, sinó també per demostrar que el malbaratament d’aliments podria ser la font d’una economia de recursos eficient i respectuosa amb el medi ambient per als territoris.

Cal destacar que, a la Jornada, vam tenir la sort de comptar amb l’aliança i complicitat dels organitzadors, ja que el càtering ofert va estar elaborat i servit per D’ins, escola de restauració de la Fundació Formació i Treball.VEURE TOTES LES NOVETATS