Click a d’Ins impulsa l’ocupabilitat de joves entre 18 i 35 anys

12 maig 2021 Garraf

El projecte Click a d’Ins, impulsat per la  Fundació La Caixa, dins la convocatòria d’inserció sociolaboral 2020 – 2021, és un itinerari d’acompanyament a la inserció laboral adreçat especialment a joves d’entre 18 i 35 anys en situació de risc d’exclusió social, sovint a l’atur i sense estudis. L’itinerari es proposa fomentar la proactivitat i la coherència dels/de les participants a l’hora d’escollir una alternativa laboral de futur, prioritàriament alineada amb els seus valors i les seves capacitats, sempre tenint present la  demanda del mercat laboral. 

Un dels valors afegits del programa és proporcionar una atenció personalitzada ajustada a les inquietuds particulars de cada grup de participant en els tallers i formacions. L’objectiu principal de dotar els i les  joves d’eines i estratègies clau per superar un procés de reclutament laboral, així com garantir el manteniment del lloc de feina. Per aconseguir-ho, els/les joves atesos realitzen pràctiques no laborals en un dels serveis de producció de l’empresa d’inserció del Grup Formació i treball, i que serveixen per identificar capacitats transversals de la persona i punts de millora que cal compensar.

L’Ishak té 21 anys, és usuari del programa Click a d’Ins, ha començat recentment  a treballar d’operari de Bugaderia. A finals de gener va fer l’entrevista inicial per formar part d’aquest projecte, amb l’interès de rebre un servei d’assessorament a la recerca de feina, complementat amb una estança a pràctiques no laborals a la bugaderia del Garraf, servei de Fundació Formació i Treball Empresa d’Inserció. A finals de març, després de dos mesos al projecte,  el jove ha signat un contracte de 6 mesos, com a operari de la Bugaderia del Garraf. Tot i ser un període didàctic, el seu cas és un exemple on les ganes, la constància i la predisposició a l’aprenentatge demostrada durant les pràctiques han sigut la manera més convincent de mostrar a l’empresa les competències transversals de l’Ishak.

Amb la seva contractació, a l’Ishak se li obre un nou repte: l’adaptació al nou entorn, tasques i companys/es de feina; l’equip tècnic de Click a d’Ins estarà present en aquest camí. El programa també preveu oferir acompanyament a les persones treballadores de l’empresa d’inserció, donant continuïtat al seu desenvolupament formatiu i competencial, i aconseguint que el pas per la Fundació impliqui un augment del seu índex d’ocupabilitat.

 VEURE TOTES LES NOVETATS