El “Club de feina” del programa Incorpora continua al Garraf

06 maig 2020 Notícies

A la seu del Garraf s’ha donat continuïtat al “Club de feina” al llarg del període de confinament. Com altres activitats d’acció social ha calgut integrar les eines telemàtiques i sobretot adaptar-les als recursos i els coneixements de les persones ateses. L’aula de recerca de feina, o “Club de feina”, és un espai del programa Incorpora on les persones que hi participen poden fer cerca de feina amb un servei d’orientació laboral i accés a diferents recursos. Abans d’incorporar-se a l’aula, l’equip tècnic realitza  entrevistes individuals per avaluar les competències i les necessitats de cada participant de manera que es pugui dissenyar un itinerari personalitzat.

Les sessions, que es fan un cop a la setmana,  s’inicien amb la revisió de totes les ofertes publicades en la plataforma d’Incorpora la setmana anterior. A partir d’aquí comença la recerca de feina sempre amb el suport de l’orientadora laboral. Les persones usuàries busquen noves ofertes en línia, actualitzen els seus currículums, escriuen cartes de presentació i cerquen formacions per ampliar coneixements. Un altre recurs clau són les dinàmiques grupals on es posen a la pràctica algunes fases del procés de selecció i on també es treballen competències transversals, entre elles, la capacitat de resolució de conflictes, la gestió emocional i habilitats comunicatives, com per exemple parlar en públic.

La tècnica d’inserció del programa Incorpora, Laila Houli, explica que “l’eina més utilitzada és el Whatsapp, tenim un grup on normalment comparteixo ofertes laborals que requereixen candidatures immediates o bé informació d’interès ja sigui cursos, formacions, informació del SOC o informació d’altres entitats”.  Houli també explica que arran de l’estat d’alarma han compartit informació de l’actualitat, sobre drets laborals, informació dels ERTO i protocols de seguretat de la COVID-19. També es fan trucades telefòniques de seguiment i videotrucades a les persones que requereixen una atenció més personalitzada i més urgent. Laila remarca el vessant més humà del treball en confinament, valora com s’han enfortit les relacions entre els participants a l’aula. “He pogut presenciar i participar amb persones extraordinàries que en cap moment han deixat de banda a ningú. Persones que no es coneixen comparteixen diàriament informació que pot beneficiar a algú altre, s’ofereixen a compartir vehicle amb persones que no en tenen per tal d’accedir a feines. Hi ha una solidaritat increïble en aquests moments tan durs i difícils”.  

El programa està adreçat a persones amb realitats diverses, immigrants, persones majors de 45 anys, joves, persones amb discapacitat, dones que pateixen violència masclista. En definitiva, persones que, en el context de la nostra societat, estan en major risc d’exclusió en el mercat laboral. En la majoria de casos les persones vénen derivades de serveis socials o altres entitats.



VEURE TOTES LES NOVETATS