Coneixem més a fons el projecte “No t’aturis”

14 setembre 2021 Notícies

“No t’aturis” és un projecte que té com a objectiu acompanyar i formar a joves derivats/des de l’Àrea de Suport a Joves Tutelats i ExTutelats ( l’ASJTET) de Tarragona a través d’un itinerari d’inserció sociolaboral personalitzat.

Per poder conèixer millor la realitat d’aquests joves parlem amb en Walid, natural de Larache (Marroc) i que està dins del “No t’aturis”:

Com i quan vas arribar a Catalunya?

Vaig arribar a Catalunya al 2014, amb 14 anys, amb un visat turista, i després ja em vaig quedar a viure que era la intenció que tenia. Vaig arribar a la zona del Vendrell, després vaig passar a un centre a Barcelona un cop em vaig quedar sol, i a partir d’aquí he anat voltant per diferents centres de Catalunya. Barcelona-Vendrell-Tarragona-Santa Oliva. A partir del 2020 ja tenia la majoria d’edat i vaig passar a un pis a Tarragona, també tutelat.

Per qué vas marxar del teu país?

Doncs jo vinc d’una zona costera, Larache és una ciutat molt semblant a Tarragona, tenia coneguts i m’havien parlat que a Espanya, concretament a Catalunya hi havien opcions de poder treballar, i d’aquesta manera poder ajudar a la família, i sobretot buscar-me oportunitats per mi a Europa, ja que aquí és tot molt limitat. I si vols millorar has de buscar una sortida fora del país.

Com vas entrar en el programa No t’aturis?

Doncs la veritat que un dia em van trucar dient, que havien passat el meu contacte des de l’Àrea de Suport (Àrea de Suport de Joves Tuletats i ExTuelats, ASJTET, de la DGAIA) a la Fundació Formació i Treball, I que des d’aquesta fundació ajudaven a les persones a buscar feina.

Què feies abans d’entrar al programa? Feies algunes formacions? Algunes activitats?

Si, sempre he anat fent formacions, i per sort algun treball en negre també. He fet la ESO, curs de mecànica i comerç. I les pràctiques dels cursos.

Què has fet al llarg d’aquests mesos en el programa No t’aturis?

He intentat millorar i fer tot de coses que m’acostin a aconseguir un contracte de treball, alguns cops m’he quedat a les portes per la meva situació, de no tindre permís de treball, tot i saber fer les coses i fer bones entrevistes. He fet cursos de formació, pràctiques, curs de carretoner, m’he tret el carnet de conduir, he treballat en negre… També ens hem preparat per poder afrontar les entrevistes de feina, saber on buscar llocs de feina, cursos, tot el que ens acosti a tindre una feina. Tenim ordinadors on poder fer-ho i connexió a internet, i sempre. També vaig fer voluntariat al menjador social un temps, on vaig estar molt a gust, i adonar-me’n de moltes coses, i concertar-me cap a l’objectiu.

Què has après i què t’ha agradat més de tot el que heu fet?

Ha sigut un suport i un ajut més per aconseguir l’objectiu que tenia, que era trobar un contracte de treball, que m’ajudes a tindre una situació normal i tranquil·la. Estava disposat a formar-me i fer el que fos, en qualsevol àmbit laboral, per aconseguir-ho i al final després d’uns anys, ha costat però ho he aconseguit, ara espero poder-ho seguir i mantenir-ho durant molt de temps.

Ara que s’acaba el programa, quins plans tens per als pròxims mesos?

Doncs he tingut la sort que a finals de l’any passat, 2021, em vaig poder presenar al programa ACOL jove, el meu tècnic d’inserció del No t’aturis em va comentar que em presentava com​ ​a candidat ja que complia tots els requisits i a més tenia carnet de conduir, curs de mosso de magatzem, carnet de carretoner i era un candidat perfecte per la vacant que buscaven​.​ Actualment estic treballant des del desembre de 2021, dins del programa ACOL, cosa que m’ha permés tindre el meu primer contracte de treball i regularitzar el meu permís de treball. Puc dir que he complert el meu objectiu, després d’intentar molts cops obrtindre un contracte de treball. Tindre una estabilitat econòmica durant aquest temps, i mirar amb ganes i expectatives el futur proper.VEURE TOTES LES NOVETATS