La COP25 determinarà l’any ‘crucial’ pel clima

27 novembre 2019 Notícies

Més de 25.000 representants de 200 països es reuniran a Madrid, a la Cimera del Clima els dies del 2 al 13 de desembre per arribar a acords i compromisos entre nacions per combatre els efectes del canvi climàtic.No saben el camí que tindrà aquesta cimera mundial, el que és segur és que la COP25 obrirà l’anomenada “era climàtica”.

El món ha de reduir les emissions 7,6% anual en la pròxima dècada per aconseguir objectiu d’1,5 °C. Encara és possible limitar el canvi climàtic a 1,5 ° C. Les solucions són abundants. Hi ha molts esforços ambiciosos de governs, ciutats, empreses i inversors, i hi ha una major comprensió sobre els beneficis addicionals de l’acció climàtica, com l’aire net i l’impuls als Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La transformació ha començat i s’està expandint ràpidament. En totes les àrees hi ha actors prenent accions veritablement ambicioses, cada vegada hi ha més compromisos d’aconseguir la neutralitat d’emissions i utilitzar energies 100% renovables, i comencen a sorgir compromisos de zero emissions a la indústria, la qual cosa era impensable fa uns anys.
El que necessitem ara és un desplegament global de les millors pràctiques.

 

Bones Pràctiques
Nosaltres a Fundació i Treball estem prenent part activa en aquesta presa de consciència i alhora aportar el bagatge de la nostra organització per encaminar propostes conjuntes. Formem part de La Taula per l’Emergència Climàtica que té com a objectiu elaborar els continguts de la Declaració d’Emergència Climàtica de Barcelona, és un grup de treball del Consell de Sostenibilitat que busca mantenir l’esperit de participació i compromís col·lectiu del Pla Clima de Barcelona.

Coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus s’ha constituït la Taula Plàstic Zero a Barcelona. L’Ajuntament de Barcelona impulsa aquesta taula de treball on Fundació Formació i Treball està present amb una cinquantena d’empreses, entitats ambientals i de consum, de l’àmbit del comerç i agents socials i econòmics de la ciutat. D’aquesta taula en sortiran projectes concrets per reduir el plàstic d’un sol ús a Barcelona, mentre que no es defineix la Llei de Residus de Catalunya que haurà d’establir un nou marc normatiu i accions concretes arreu del territori.

La Taula de Plàstic Zero treballarà en el marc de l’estratègia Residu Zero i de la declaració d’Emergència Climàtica que es farà el pròxim mes de gener.
Veurem com es desenvolupa aquesta cimera que ha de fer possible un món habitable per a tothom.VEURE TOTES LES NOVETATS